Με το βλέμμα στην πανδημία του κορωνοϊού, οι πλουσιότεροι επιχειρηματίες στον κόσμο ιδρύουν σε μεγαλύτερο βαθμό επενδυτικές εταιρείες (family office) επιλέγοντας ως βάση τη Σιγκαπούρη.
«Φαίνεται πως η πανδημία έχει λειτουργήσει ως υπενθύμιση της ανθρώπινης θνητότητας, πράγμα που έχει οδηγήσει τις επενδυτικές εταιρείες να προωθούν σχέδια που υπό άλλες συνθήκες θα είχαν απορρίψει» υποστήριξε ο αναπληρωτής διευθυντής της Νομισματικής Αρχής της Σιγκαπούρης (Monetary Authority of Singapore), Σπένσερ Σου.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Σιγκαπούρη προσπαθεί να προσελκύσει τα family offices, τις επενδυτικές εταιρείες που διαχειρίζονται τα περιουσιακά στοιχεία των πλουσιότερων επιχειρηματιών στον κόσμο, σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί σε κεντρικό κόμβο διαχείρισης πλούτου στην Ασία. Για αυτόν ακριβώς το λόγο η παροχή φορολογικών κινήτρων, η διαμόρφωση ειδικών κεφαλαίων και η υπόσχεση άδειας παραμονής λειτουργούν δελεαστικά προς τους επιχειρηματίες.

Οι επενδυτικές εταιρείες αυτού του τύπου έχουν πενταπλασιαστεί στη Σιγκαπούρη το διάστημα από το 2017 μέχρι το 2019, σύμφωνα με τον Σου, χωρίς, ωστόσο, να δίνει νούμερα για το τι συμβαίνει μέσα στο 2020. Άλλωστε η Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης έχει ως πολιτική να μην δημοσιεύει τον ακριβή αριθμό των επενδυτικών εταιρειών που εδρεύουν στην περιοχή. Πρόκειται, ωστόσο, σίγουρα για επιτάχυνση σε σχέση με τα προηγούμενα στοιχεία.

«Δεδομένου ότι πλέον οι οικογένειες περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι, οι επιχειρηματίες έχουν περισσότερο χρόνο να σκεφτούν για τις επενδύσεις τους. Και σε αυτή την κατάσταση θεωρούμε ότι η ανάπτυξη θα συνεχιστεί» δήλωσε.

Να σημειωθεί πως κάποιοι από τους πιο γνωστούς πλούσιους που έχουν «ριζώσει» στη Σιγκαπούρη είναι ο συνιδρυτής του Facebook, Εντουάρντο Σαβερίν, και ο εφευρέτης Τζέιμς Ντάισον.

naftemporiki.gr