Με τις εκλογές να απέχουν περίπου έναν χρόνο από σήμερα, όπως τουλάχιστον τις προσδιόρισε για το τέλος της ερχόμενης άνοιξης ο πρωθυπουργός, οι κομματικές μηχανές της ΝΔ μπαίνουν στο «φουλ», με το βλέμμα στις κάλπες του 2023.
Κάπως έτσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πληθώρα άλλων κυβερνητικών και κομματικών στελεχών ήρθαν στη Θεσσαλονίκη για το πρώτο από τα δύο προσυνέδρια της ΝΔ πριν από το συνέδριο της 6ης Μαΐου. Το δεύτερο προσυνέδριο θα γίνει σε δύο εβδομάδες από σήμερα, στις 16 του μήνα, στο Ηράκλειο, ενώ παράλληλα τα κλιμάκια του κόμματος είναι σε φάση περιοδειών σε πολλούς νομούς.
Στο «Βελλίδειο», λοιπόν, το προσυνέδριο της ΝΔ θα εστιάσει σε δύο βασικούς θεματικούς άξονες. Στο πρώτο μέρος, ο γραμματέας του κόμματος Παύλος Μαρινάκης, ο γενικός διευθυντής και πρόεδρος του ΕΒΕΑ Γιάννης Μπρατάκος, ο Χρήστος Σταϊκούρας και ο Άδωνις Γεωργιάδης θα συζητήσουν για την καθημερινότητα, τις μειώσεις φόρων, τις επενδύσεις, αλλά και τις νέες δουλειές. Στο δεύτερο μέρος, η συζήτηση θα περιστραφεί γύρω από τα μεγάλα έργα υποδομής, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συζητά με τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή και τον υφυπουργό Γιώργο Καραγιάννη. Όπως είναι φυσικό, στο «Βελλίδειο» θα είναι παρόντες όλοι οι γαλάζιοι βουλευτές της Θεσσαλονίκης και κοντινών νομών, αλλά και αρκετά κομματικά στελέχη και στελέχη της ΟΝΝΕΔ.
Ο κ. Μητσοτάκης, θέλει, άλλωστε η ΝΔ να «επικοινωνεί» όλο και πιο συστηματικά το έργο που έχει κάνει. Με το μότο «τα λέγαμε, τα κάναμε», πορεύεται άλλωστε ο πρωθυπουργός, ο οποίος συνδέει τις επισκέψεις του εκτός τειχών του Μαξίμου με σημαντικά έργα υποδομής ή με την ολοκλήρωση προαναγγελθεισών κυβερνητικών πρωτοβουλιών. Αυτό έκανε και την Τετάρτη από την Αμαλιάδα, όπου εγκαινίασε τα έργα για τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος, αυτό θα κάνει και την Τετάρτη στην Κοζάνη, όπου θα εγκαινιάσει ένα μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο.
Πέραν των έργων υποδομών, πάντως, κρίσιμο είναι να μπαίνει και το κόμμα σε εγρήγορση, καθώς η δημοσκοπική κάμψη που παρατηρείται εν μέσω θύελλας ακρίβειας δεν επιτρέπει στον κομματικό οργανισμό της ΝΔ επανάπαυση. Αυτό το ξέρει ο πρωθυπουργός, ο οποίος, άλλωστε, θα πρέπει να υπερβεί και τον πήχη του νέου εκλογικού νόμου στις δεύτερες κάλπες, αφ’ ης στιγμής που έκλεισε οριστικά την κουβέντα για αλλαγή του και επαναφορά του μπόνους των 50 εδρών.