Μια νέα επαναστατική μέθοδος, που έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου και όχι μόνο, ήρθε για να «σώσει» ανθρώπους που έχουν παθήσεις των κάτω άκρων είτε αισθητικές, είτε παθολογικές.

Μια επέμβαση σχεδόν αναίμακτη και ανώδυνη, η λεγόμενη PBS , που μόνον ο ορθοπεδικός Dr. Τάκης Σαλονικίδης, εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια σε πολλές κλινικές της Ελλάδας, με μεγάλη επιτυχία. Η διαδερμική γενικά τεχνική, εφαρμόζεται στην Ιταλία από 15 ετίας περίπου ενώ η εξέλιξη αυτής είναι η PBS, που τα τελευταία 5 περίπου χρόνια εφαρμόζεται σε άλλες χώρες, όπως και στην Ελλάδα. Έχουν αντιμετωπισθεί από την ομάδα αυτή πάνω από 75.000 περιστατικά με άριστα αποτελέσματα (πάνω από 98%).

Η PBS προέρχεται από τα αρχικά Percutaneous Bianchi System. Ο Dr. Andrea Bianchi είναι ο εμπνευστής της τελειοποίησης της μεθόδου διαδερμικής χειρουργικής στο πόδι, και από το 2015 δημιούργησε την ομάδα PBS www.allucevalgopbs.it  της οποίας είναι μέλος και ο Dr. Παναγιώτης Σαλονικίδης www.hellaspbs.gr  (χειρουργούσε και στην Ιταλία μέχρι τέλος του 2018). Στην Ελλάδα τώρα είναι ο μοναδικός εφαρμοστής της μεθόδου PBS, με την πλήρη έγκριση της ομάδας στην οποία παραμένει μέχρι και σήμερα. Αξιοσημείωτο δε είναι και το ότι πολλοί ασθενείς σε ζωντανές εκπομπές ανέφεραν τις καλλίτερες των εντυπώσεων για επέμβαση με αυτήν την τεχνική από τον εν λόγω γιατρό.

 

Aκολουθεί το ηχητικό απόσπασμα, της συνέντευξης που παραχώρησε στο δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης, fm100: