Ο ΠΑΟΚ πήγε στο “Κλ. Βικελίδης” με στόχο να επιμηκύνει το αήττητο σερί του, παραμένοντας σε απόσταση αναπνοής από τον Ολυμπιακό, όμως η αυλαία της αγωνιστικής τον βρήκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, πίσω κι από τον συμπολίτη του.

Οι “κίτρινοι” γνώριζαν καλά πως δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσεις μια ποιοτική και δεμένη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ στα ίσια. Μπήκαν στο παιχνίδι λοιπόν επιδιώκοντας να σπάσουν τον ρυθμό του αντιπάλου και την ίδια στιγμή να εκμεταλλευτούν τους χώρους που θα δημιουργηθούν, χτυπώντας κυρίως με στημένες φάσεις και στην αντεπίθεση.

Το σενάριο που είχε στο μυαλό του ο Μάντζιος αποτυπώθηκε με θαυμαστή ακρίβεια στο χορτάρι, παρότι ο ΠΑΟΚ δεν σταμάτησε δευτερόλεπτο να τον πιέζει. Δεν είναι τυχαίο πως από την στιγμή που ο Άρης προηγήθηκε με 1-0 (στο 40′, με πέναλτι α λα Πάνενκα του Γκάμα), ναι μεν ο ΠΑΟΚ δημιούργησε σαφώς περισσότερες ευκαιρίες.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ, προσπάθησε, ανορθόδοξα τις περισσότερες φορές να φτάσει στην ισοφάριση και στο 72′ ο διαιτητής έδωσε πέναλτι σε πέσιμο του Τζόλη, αλλά με τη βοήθεια του VAR το πήρε πίσω. Η φάση είναι περίεργη γιατί ναι μεν δεν υπάρχει πέναλτι στο πέσιμο του μικρού, υπάρχει όμως δευτερόλεπτα νωρίτερα…

Το VAR επιστρατεύτηκε άλλη μία φορά, αυτή τη φορά για περίπτωση πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, όμως η τελική ετυμηγορία ήταν διαφορετική σε σχέση με την φάση του 40′.