Αντιδράσεις έχουν προκληθεί μετά την αδιανόητη δήλωση του πρώην Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλεία Αμβρόσιου για την τραγωδία στα Τέμπη.
Ωστόσο, η δήλωση αυτή σχολιάστηκε σε όλες τις εκπομπές της τηλεόρασης και σε εκείνη του Alpha «Super Κατερίνα».

Ανάμεσα σ’ εκείνους που το σχολίασαν είναι και ο ραδιοφωνικός παραγωγός Κώστας Ραπτόπουλος.

«Πριν δυο χρόνια είχε πει να βγάλουμε σπυρί στο στομάχι όσοι τρώμε κρέας στη νηστεία. Εγώ τρώω μετά την προπόνηση. Τότε η εκκλησία Α.Ε. έπρεπε να παρέμβει και να τον στείλει στο σπίτι του τότε. Τον κράτησε. Για μένα η εκκλησία Α.Ε. πάσχει και νοσεί από επικοινωνιολόγο. Τον Ιερώνυμο τον ακούω χρόνια. Το πρόβλημα είναι ότι αυτοί οι πνευματικοί, δεν έχουν κάνει οικογένεια, παιδιά, δεν ξενύχτησαν πάνω από παιδιά, δεν σπούδασαν παιδιά. «Δεν κάνουν καμία θυσία. Θυσία κάνουμε όλοι εμείς και εσείς με τα ΙΚΑ, με τις εφορίες, με τους παιδιάτρους με, με, με. Η ζωή είναι εδώ. Καταντήσαμε...», είπε αρχικά ο ραδιοφωνικός παραγωγός.

«Να σου θυμίσω την δήλωση του άγιου Λαρίσης όταν έγινε η τραγωδία που είπε ότι “πιανόντουσαν στο ράσο μου οι συγγενείς των θυμάτων στο τρισάφιο”. Το ράσο βοήθησε όπως και η πολιτεία τους ανθρώπους αυτούς. Το φιλανθρωπικό έργο που κάνει η εκκλησία δεν το κάνει κανένας στην Ελλάδα», ανέφερε ο αρχισυντάκτης του ekklisiaonline.gr, Ανδρέας Καραγιάννης.

«Δεν συγκινούμαι, η πολιτική εξουσία και η θρησκευτική εξουσία πάσχουν από επικοινωνιακούς ανθρώπους. Έχουμε παρουσιάσει μια τιμωρητική θρησκεία. Μια χαρά ανώνυμη εταιρεία είναι η εκκλησία και δεν πληρώνει και εφορία. Εμείς πληρώνουμε. Το φιλανθρωπικό έργο με τα catering που μαζεύουμε εμείς οι πιστοί; Και φτάνουν τα μισά στις οικογένειες; Άσε το παραμύθι σε μένα, στα γήπεδα μεγάλωσα. Το παραμύθι το φιλανθρωπικό της εκκλησίας, όχι σε μένα», συμπλήρωσε ο Κώστας Ραπτόπουλος.