Ζήτησα από τον καλό μου φίλο, τον Στεφανο Σαράτση, να γράψει στο mycity, τις σκέψεις του, για το αντικείμενο με το οποίο ασχολείται με τεράστια επιτυχία, εδώ και χρόνια…το φαγητό!

Καλησπέρα κι από εμένα.

Τιμή μου Γιάννη να μου επιτρέψεις να γραψω κι εγώ δύο λόγια στο mycity.com.gr και στην παρέα που δημιούργησες. Έχοντας περίπου 30 χρόνια στην εστίαση,έχοντας υπάρξει ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής, έχοντας υπάρξει παράγοντας στην ομάδα μας,έχοντας δημιουργήσει άπειρα γεύματα επαγγελματικων ομάδων για τους αθλητές,γνωρίζοντας Καλά τι ζητάνε οι ειδικοί σε ένα γεύμα για σκληρή προπόνηση και αγωνες,συμβουλεύοντας κι εγω τα δικά μου παιδιά,κατέληξα στο εξής συμπέρασμα…

Το ιδανικό γεύμα στα παιδικά χρόνια,είναι το γεύμα που ετοιμάζει η μαμά στο σπίτι και θα σερβίρει το μεσημερι στο τραπέζι για όλη την οικογένεια! Όποιο κι αν είναι αυτό. Το σημαντικό είναι να φάει όλη η οικογένεια μαζί,να μιλήσουν γονείς και παιδιά για την ημέρα τους,να νιώσουν όλοι μαζί ότι πορεύονται στην επιτυχία με κοινό στόχο.

Δεν χρειάζεται εξειδίκευση στο φαγητο στα πρώτα χρόνια που το παιδί χαράζει τον δρόμο του. Είναι μηχανές τα παιδιά που όλα τα φαγητά τα μετατρέπουν σε ενέργεια.Δεν είναι ανάγκη η οικογένεια να επιβαρυνθεί με δαπάνες μεγάλες για να φτιάξει γεύματα ιδανικά για τον καθένα. Όταν περάσουμε στην εφηβεία και τα παιδια αρχίσουν να δείχνουν την κατεύθυνση που τους αρέσει,τότε σιγα σιγα(πάντα με τις οικονομικές αντοχές της οικογένειας) μπορούμε να στρέψουμε την ετοιμασία του φαγητού,την ποσότητα και την ποιότητα,προς τις ανάγκες του αθλητή μας.

Σήμερα με το διαδίκτυο,την τηλεόραση και τις τόσες πληροφορίες,είναι εύκολο να διαλέξουμε ανάμεσα σε μια πληθώρα αγαθών που θα βοηθήσουν εξειδικευμένα το κάθε παιδί. Όπως και να έχει,είμαι στην διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία που θα φανεί χρήσιμη στον γονιό.

Κλείνοντας,θα συμφωνήσω με τον Γιάννη,και θα πω,αφήστε τα παιδιά μας να γίνουν καλύτερα από εμάς….

Στέφανος Σαράτσης.

(O Στέφανος Σαράτσης έχει το εστιατόριο, Στα Καλά Καθούμενα, που βρίσκεται στην οδό Αγνώστου Στρατιώτη 54, Πολίχνη Θεσσαλονίκης 565 33)

Τηλέφωνο: 231 060 7881