Στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και στην εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα στρέφεται σήμερα το ενδιαφέρον από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον αρχηγό της να περνάει στην … επίθεση.

Η οικονομία θα βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να επιμένει πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βλέπει την πανδημία ως «ευκαιρία για το ξεκαθάρισμα της αγοράς». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να ζητήσει από τους βουλευτές του να συνεχίσουν να επικοινωνούν με τους ανθρώπους της αγοράς, με τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους, να ενημερώνουν για τις προτάσεις του οικονομικού προγράμματος που έχει καταθέσει και παράλληλα να συνεχίσουν την τεκμηριωμένη αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση.

«Σηκώνει» το σκάνδαλο της λίστας Πέτσα

Ο Αλέξης Τσίπρας θα αναφερθεί και στη λίστα Πέτσα, η οποία, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά από την Κουμουνδούρου αποτελεί τεράστιο σκάνδαλο . Όπως τονίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ «είναι ολοφάνερο ότι τα χρήματα δόθηκαν χωρίς κανένα ουσιαστικό κριτήριο: ούτε βάσει επισκεψιμότητας/αναγνωσιμότητας, ούτε βάσει του αριθμού των εργαζομένων. Μοναδικό κριτήριο ήταν το πώς θα πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερα από τα 20 εκατ. ευρώ Μέσα που λιβανίζουν τη ΝΔ και επιτίθενται σε καθημερινή βάση στον ΣΥΡΙΖΑ». Ο Αλέξης Τσίπρας είχε καταθέσει και επίκαιρη ερώτηση για το θέμα της καμπάνιας του «Μένουμε Σπίτι», με τη Νέα Δημοκρατία να απαντάει πως η λίστα θα δημοσιοποιούταν σε λίγες ημέρες.

Δεν αποκλείεται όμως τώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να επανέλθει και να ζητήσει, με νέα επίκαιρη, απαντήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Άλλωστε με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας «να δημοσιοποιήσει:
Τις αρχικές εντολές καταχώρησης διαφημίσεων που είχε στείλει η Initiative και τις αρχικές τιμολογήσεις. Αν αρνηθεί, αυτό συνιστά ομολογία «μαγειρέματος» της λίστας.
Τους τιμοκαταλόγους του κάθε Μέσου, και κυρίως της κάθε ιστοσελίδας, βάσει των οποίων έγινε η χρέωση για την εκάστοτε διαφημιστική καταχώρηση που έλαβε. Μήπως πλήρωσε ο Έλληνας φορολογούμενος υπερκοστολογημένες διαφημίσεις σε Μέσα που στην ελεύθερη διαφημιστική αγορά δεν θα μπορούσαν ούτε σε έναν χρόνο να απορροφήσουν; Μήπως η έκτακτη ανάγκη της πανδημίας μετατράπηκε σε έκτακτη ευκαιρία για υπερκοστολογήσεις;»

Τι θα κάνει με Παππά

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί και στα θέματα που αφορούν το δικό του κόμμα και πιο συγκεκριμένα το ζήτημα του Νίκου Παππά και τις κατηγορίες του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα διατηρήσει το ύφος που είχε και στην ομιλία του στην ΚΕΑ, όταν είπε πως το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς «δεν είναι εισιτήριο διαρκείας», όμως παράλληλα αναμένεται να «καλύψει» τον Νίκο Παππά, αφού στο συγκεκριμένο ζήτημα όπως σημειώνεται «το “σκάνδαλο” είναι επικοινωνιακό». Σημειώνουν μάλιστα πως όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, αφορούν απλά τους ισχυρισμούς του επιχειρηματία και του δικηγόρου του, Ανδρέα Λοβέρδου.