Στο πλαίσιο της άρσης των περιοριστικών μέτρων λόγω κορονοϊού, ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης προχώρησε σε δύο νέες παρέμβασεις σχετικά με την καθημερινή λειτουργία των λεωφορείων του ΟΑΣΘ.

Συγκεκριμένα, η μπροστινή πόρτα όλων των λεωφορείων θα είναι και πάλι ανοιχτή και οι επιβάτες θα μπορούν να τη χρησιμοποιούν για την επιβίβασή τους στα αστικά.

 

Η χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή N95) ή η χρήση διπλής μάσκας (χειρουργική και υφασμάτινη), παραμένει υποχρεωτική.

Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά και δεν θα χρειαστεί να ξανακλείσει», τονίζει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΘ, καθηγητής Γιώργος Σκόδρας.

Το δεύτερο μέτρο που τίθεται σε ισχύ αφορά την αντιμετώπιση της εισιτηριοδιαφυγής. Σε συγκεκριμένες γραμμές λεωφορείων (δείτε παρακάτω τη λίστα), η επιβίβαση θα γίνεται αποκλειστικά από την μπροστινή πόρτα, ενώ η αποβίβαση από τις υπόλοιπες. Στο μέτρο αυτό εξαιρούνται οι επιβάτες με αμαξίδιο.

Με αυτόν τον τρόπο οι οδηγοί των συγκεκριμένων λεωφορειογραμμών θα ελέγχουν την επικύρωση των εισιτηρίων, την κατοχή καρτών (για απεριόριστες διαδρομές) και τα αποδεικτικά δικαιώματος ελεύθερης μετακίνισης.

«Καλούμε τους συμπολίτες μας να σεβαστούν την προσπάθεια αυτή και να στηρίξουν την ενέργεια του Οργανισμού να διασφαλίσει κατά το δυνατόν τα έσοδα του ΟΑΣΘ», υπογραμμίζει ο κ. Σκόδρας.

Ανοίγει η μπροστινή πόρτα σε όλα τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ

Ακολουθεί η λίστα με τις 12 γραμμές λεωφορειων με αποκλειστική επιβίβαση από την πρώτη πόρτα:

01 Τ.Σ. ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ – ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ – ΝΟΣ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΚΤΕΛ

01Α Τ.Σ. ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ – ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ – ΝΟΣ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΚΤΕΛ ΜΕΣΩ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

04 ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ – ΧΑΡΙΛΑΟΥ (όλες οι εναλλακτικές διαδρομές)

11Τ ΠΥΛΑΙΑ – ΧΑΡΙΛΑΟΥ

18 ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ – ΚΟΡΔΕΛΙΟ

19 ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟ – Ν.Σ. ΣΤΑΘΜΟΣ

32Ν Κ. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ

45 ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΚΤΕΛ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ – COSMOS (όλες οι εναλλακτικές διαδρομές)

52 Ν.Σ. ΣΤΑΘΜΟΣ – ΑΤΕΙ – ΣΙΝΔΟΣ (όλες οι εναλλακτικές διαδρομές)

59 ΤΟΠΙΚΟ ΠΕΥΚΩΝ (όλες οι εναλλακτικές διαδρομές)

64 Ν.Σ. ΣΤΑΘΜΟΣ – ΦΙΛΥΡΟ (όλες οι εναλλακτικές διαδρομές)

01Χ ΚΤΕΛ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ (και στο νυχτερινό δρομολόγιο)