Με τις έρευνες για τον εντοπισμό όλων όσοι εμπλέκονται στη δολοφονία του Άλκη να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ο 23χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 19χρονου φιλάθλου του Άρη, κρατάει κλειστά τα «χαρτιά» του.

«Εγώ είμαι περήφανος για τα παιδιά μου που ανέθρεψα και για τα εγγόνια μου, ρωτάω τον πατέρα αυτών των παιδιών, είναι περήφανοι;», είπε ο παππούς του Άλκη.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, ο 23χρονος, αρνείται κάθε σχέση με τη δολοφονία, τηρώντας σκληρή στάση και αναμένει την απολογία του την προσεχή Δευτέρα.

«Κάποιες εγκληματικές οργανώσεις που διαπράττουν αδίκημα κάποια μέλη τους προκειμένου να αποφύγουν την περαιτέρω έρευνα δίνουν ένα «σφαχτό» στη Δικαιοσύνη, του δίνουν και έναν καλό δικηγόρο και από εκεί και πέρα κόβουν τον ομφάλιο λώρο, ώστε να μην προχωρήσει η Δικαιοσύνη στην ανακάλυψη των άλλων δραστών και επίσης και των ηθικών αυτουργών σε κάποιες περιπτώσεις οι οποίοι πολλές φορές κρύβονται από πίσω και δεν φαίνονται», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Ο 23χρονος όχι μόνο είχε ποινικό παρελθόν καθώς συμμετείχε σε ανάλογη επίθεση και το 2019 όπως αποκάλυψε το Mega, αλλά φέρεται σύμφωνα με μαρτυρίες μαρτύρων που βρίσκονταν στο σημείο της αιματηρής δολοφονίας να φώναζε «σκοτώστε τον, σκοτώστε τον».

Λίγα μέτρα από το σημείο που δολοφονήθηκε ο 19χρονος Άλκης εδώ στη στάση στροφή Πανοράματος έγινε η επίθεση του 2019. Δύο νεαρά άτομα περίμεναν το λεωφορείο όταν μία ομάδα κατέβηκε εδώ και τους επιτέθηκε.

DNA και αποτυπώματα «δένουν» τον 23χρονο

Απαντήσεις για τη δολοφονία του Άλκη όλα δείχνουν πως δίνει το φονικό όπλο, στο οποίο-κατά πληροφορίες-εντοπίστηκε αποτύπωμα του 23χρονου και οι κηλίδες, που βρέθηκαν στο λευκό αυτοκίνητο του φερόμενου δράστη της δολοφονίας με τους αστυνομικούς να είναι βέβαιοι πως πρόκειται για το DNA του θύματος, ενώ αναμένεται και η επιστημονική εξακρίβωση.

Ταυτόχρονα, εξετάζεται και η μαντσέτα που εντόπισε ο δημοσιογράφος του Mega Άγγελος Λαμπίδης στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή ο 19χρονος.

Ψάχνουν τους συνεργούς

Σε στενό κλοιό βρίσκονται τουλάχιστον έξι άτομα που οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι συμμετείχαν στη δολοφονία του Άλκη και επέβαιναν στα δύο αυτοκίνητα, το λευκό που οδηγούσε ο φερόμενος δράστης και το μαύρο που οδηγούσε πρόσωπο που φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί από τις αστυνομικές αρχές. Οι άλλοι εμπλεκόμενοι στη δολοφονία του Άλκη εκτιμάται ότι είναι:

– οργανωμένοι οπαδοί
– 18 με 30 ετών
– όχι όλοι σεσημασμένοι

«Κινήθηκαν με έναν τρόπο ώστε να εξασφαλίσουν τη διαφυγή τους. Από εκεί και πέρα βλέπουμε διάφορους κινούνται και ο ένας που φέρεται ότι είναι αυτουργός πήγε στο άσπρο αυτοκίνητο ως οδηγός γιατί είναι το αυτοκίνητο του, από εκεί και πέρα οι άλλοι συνέχιζαν να μαχαιρώνουν και ο άλλος περίμενε στο αυτοκίνητο να συνεχίσουν τα μαχαιρώματα», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Στο «στόχαστρο» των αρχών 10 χούλιγκανς για τη συμμετοχή στη δολοφονία του 19χρονου

Στο στόχαστρο της αστυνομίας έχουν μπει 10 συγκεκριμένα άτομα τα οποία συμμετείχαν στη δολοφονία του 19χρονου φιλάθλου του Άρη.

Η αστυνομία έχει χαρτογραφήσει την παρέα του 23χρονου, ωστόσο φαίνεται πως έχει στρέψει την προσοχή της και συλλέγει στοιχεία για 10 άτομα. Πρόκειται για οργανωμένους οπαδούς, οι οποίοι συμμετείχαν στη δολοφονία του 19χρονου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πρόκειται για μέλη του συνδέσμου της Θύρας 4, στην οποία ήταν μέλος ο 23χρονος.

Τι έκανε μετά τη δολοφονία ο 23χρονος

Μετά την επίθεση που έγινε στην περιοχή του Χαριλάου, ο 23χρονος μαζί με άλλα δύο άτομα επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο, πήγε στον σύνδεσμο της Θύρας 4 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου έμεινε εκεί για λίγα λεπτά και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν όλοι.

Ένα 24ωρο αργότερα ο 23χρονος συνελήφθη, ενώ αναζητούνται οι υπόλοιποι από τις αρχές.