Οι υπεύθυνοι της συναυλίας προαναγγέλλουν ότι θα κινηθούν νομικά για τα ψευδή δημοσιεύματα. Το Σάββατο (01/08), κυκλοφόρησε η είδηση περί σημαντικών παραβάσεων στα μέτρα ασφαλείας για την πανδημία του κορονοϊού κατά τη διάρκεια της συναυλίας του Σωκράτη Μάλαμα στο ανοιχτό θέατρο «Ακόντισμα» της Νέας Καρβάλης, μια συναυλία που έλαβε χώρα την Παρασκευή 31 Ιουλίου.

Το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι σημειώθηκε μία σύλληψη και επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.500 ευρώ στον προσωρινά υπεύθυνο διοργανωτή. Οι διοργανωτές εξέδωσαν επίσημη ανακοίνωση, όπου αναφέρονται αναλυτικά τα μέτρα τα οποία ελήφθησαν για την ασφαλή διεξαγωγή της συναυλίας.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για ψευδή, ανακριβή και δυσφημιστικά δημοσιεύματα, ενώ οι διοργανωτές επιφυλάσσονται για κάθε νόμιμο δικαίωμα.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές: «τα περί συλλήψεως του νόμιμου εκπροσώπου της διοργανώτριας και επιβολής σε βάρος μας προστίμου από ποινικό δικαστήριο τυγχάνουν στο σύνολό τους αναληθή και συκοφαντικά, επιφυλασσόμαστε δε κάθε νόμιμου δικαιώματός μας» ενώ γίνεται λόγος και για «άδικη και αδικαιολόγητη στοχοποίηση των καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων».

Συναυλία με… μάσκα και αστυνομικούς

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου (02/08), παρουσία περισσοτέρων από 700 ανθρώπων, συναυλία με το Σταύρο Ξαρχάκο στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων.

Για πρώτη φορά στα χρονικά οι θεατές φορούν συνεχώς προστατευτική μάσκα, πριν την έναρξη του μουσικού γεγονότος ακούγονταν μηνύματα για τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας & αποφυγής του συνωστισμού. Την ίδια δουλειά κάνουν στη διάρκεια αυτού οι εθελοντές του Φεστιβάλ, όπως φαίνεται από τις εικόνες του proininews.gr.