Η αλλαγή του καιρού και η έλευση του Γηρυόνη, δεν έφεραν μόνο προβλήματα, αλλά μας έβαλαν με έναν “μαγικό” τρόπο σε εορταστική διάθεση.                                Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται τις “Μαγεμένες Γιορτές” πιο λαμπερή και ευρωπαϊκή από ποτέ! 

Το λογότυπο και το πρόγραμμα των δράσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων με τον εμβληματικό τίτλο «Μαγεμένες Γιορτές», παρουσιάστηκε σήμερα, Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019 σε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο, παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Θέλουμε να συμβάλλουμε στο city branding. Θα δημιουργηθούν hashtags για να κυκλοφορήσει η πόλη στο διαδίκτυο και να γίνει πιο ελκυστική και αναγνωρίσιμη δήλωσε ο κ. Ζέρβας, ενώ όπως είπε το Δημοτικό Συμβούλιο θα τραγουδήσει τα κάλαντα και θα μοιράσει δώρα σε ευπαθείς ομάδες.

«Σκοπός μας είναι να μην αποτελεί μόνο το φθινόπωρο εποχή της Θεσσαλονίκης, με τη ΔΕΘ, τον Άγιο Δημήτριο και τα Φεστιβάλ, αλλά να είναι και ο Χειμώνας» τόνισε ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας. Στόχος του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη φετινή διοργάνωση είναι οι δημότες της πόλης και οι επισκέπτες κάθε ηλικίας να ζήσουν κάτι διαφορετικό, σε μια προσπάθεια εκτός όλων των άλλων τόνωσης της αγοράς στο κέντρο της πόλης.

Όπως ανακοινώθηκε, ο Άγιος Βασίλης των «Μαγεμένων Γιορτών» θα αναζητηθεί από αύριο ανάμεσα στους πολίτες με μια αγγελία!                                                  Επίσης, στόχος είναι το λογότυπο των Χριστουγέννων να γίνει κτήμα όλων, να το αγαπήσουν οι Θεσσαλονικείς και οι επισκέπτες, να κυριαρχεί στα καταστήματα και τα social media.

Οι εκδηλώσεις που αναμένεται να διαρκέσουν από 1η Δεκεμβρίου 2019 έως την 6η Ιανουαρίου 2020, θέτουν στο επίκεντρο τα παιδιά, τους νέους και την οικογένεια και έχουν ως σημείο αναφοράς τον άξονα της Αριστοτέλους. Θα κορυφωθούν στις 7/12 με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην πλατεία Αριστοτέλους με μια εντυπωσιακή γιορτή στην οποία θα πρωταγωνιστούν η Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης, η ομάδα Piandaemonium με 12 πιάνα επί σκηνής μαζί με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς και συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη. Παρουσιαστής της εκδήλωσης θα είναι ο Σάκης Τανιμανίδης.

Η μεγάλη κορύφωση των εκδηλώσεων θα γίνει το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου με την αλλαγή του χρόνου στην πλατεία Αριστοτέλους, που θα περιλαμβάνει Drums Performance με τον Γιώργο Κλουντζό, συναυλία των Fortissimo με συνοδεία στα κρουστά του Νίκου Βαργιαμίδη και συναυλία της Ελένης Φουρέιρα. Παρουσιαστής της εκδήλωσης θα είναι ο Γιάννης Σερβετάς.

Στη συνέχεια, πήρε το λόγο ο Μηνάς Θεοχαρίδης, υπεύθυνος οπτικής επικοινωνίας του project των Χριστουγέννων, παρουσίασε το λογότυπο το οποίο έχει αναφορά στα τέσσερα χρώματα (κόκκινο, μπλε, πράσινο και χρυσό) και ήρθε για να… παραμείνει και τις επόμενες χρονιές: «Το λογότυπο θέλαμε να έχει ένα μοντέρνο και μαζικό χαρακτήρα συγχρόνως, να αγγίζει το σύνολο των ηλικιών και τάξεων στην πόλη καθώς και τους επισκέπτες που θα έρθουν στη Θεσσαλονίκη».

Μαγεμένες γιορτές λοιπόν στη Θεσσαλονίκη και δρώμενα για όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα.

Για τους μικρούς φίλους έχουν ετοιμαστεί στο χριστουγεννιάτικο χωριό 3 θεματικά σπιτάκια για παιχνίδια και κατασκευές και περίπου 30 παραστάσεις από τα «Ανεμοσκορπίσματα», την ομάδα «Μονόκυλο», το θέατρο σκιών Αγάπιος Αγαπίου και θεματικές ξεναγήσεις από την ομάδα «Dot2Dot».

 

Αναλυτικό πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων: 

Άναμμα φώτων χριστουγεννιάτικου δένδρου στις δημοτικές κοινότητες με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης

1/12/2019 Δ’ Κοινότητα

2/12/2019 Γ Κοινότητα στον πεζόδρομο της πλατείας  Ρομφέη  – μουσικά σχήματα του Ωδείου Άνω Πόλης.

3/12/2019 Ε’ Κοινότητα στη βίλλα Μορντωχ.

4/12/2019 Τριανδρία

5/12/2019 Β Κοινότητα στην Πλατεία Γαλοπούλου.

Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων

7/12/2019 Η γιορτή για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δένδρου στην πλατεία Αριστοτέλους θα ξεκινήσει στις 7.00 μμ με το  σάλπισμα από τις τρομπέτες, τα τρομπόνια και τα κόρνα της Φιλαρμονικής.

Συναυλία με τους Piandaemonium,  6 πιάνα – 12 πιανίστες

Άριες από λυρικούς τραγουδιστές με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δημου Θεσσαλονίκης

Συναυλία με την Άλκηστις Πρωτοψάλτη

Παρουσιαστής Σάκης Τανιμανίδης

8/12/2019 Άναμμα δένδρου στο χριστουγεννιάτικο χωρίο στην Πλ. Δικαστηρίων  και συναυλία με τη Josephine – παρουσιαστής Σωτήρης Καλλιβάτσης

9/12/2019 Πλ. Δικαστηρίων – Faros Music Band, Μουσικό Σχήμα από το Φάρο του Κόσμου

10/12/2019 Πλ. Δικαστηρίων – Μουσικό Σχήμα Ωδείου Α. Πόλης

11/12/2019 Πλ. Δικαστηρίων – Μουσικό Σχήμα SAX-NOUVEAU 10 σαξόφωνα «SAX in Christmas”

12/12/2019 Πλ. Δικαστηρίων – Τραγουδάμε τον Πόντο, Ορχήστρα Θεόφιλου Πουταχίδη

14/12/2019 Πλ. Δικαστηρίων – Μουσικό Σχήμα SAX-NOUVEAU 10 σαξόφωνα «SAX in Christmas”

15/12/2019 Πλ. Δικαστηρίων Συναυλία  Αναστάσης  Ραμμος

17/12/2019 Πλ. Δικαστηρίων, Μουσικό Σύνολο Σύγχρονου Ωδείου

18/12/2019 Πλ. Δικαστηρίων, Μουσικό Σύνολο «1000 Φωνές»

19/12/2019 Πλατεία Αριστοτέλους Συναυλία Διονύσης Σαββόπουλος,

22/12/2019 Πλ. Δικαστηρίων συναυλία των Alcatrash,

24/12/2019 Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα από χορωδίες σε κεντρικά σημεία της πόλης

27/12/2019 Πλ. Δικαστηρίων, Μουσικό σύνολο εγχόρδων «Ροτόντα»

28/12/2019 Πλ. Δικαστηρίων, Χορωδία ΤΕΕ & Χορωδία Συλλόγου Επανομής

30/12/2019 Πλ. Δικαστηρίων, Ρεμπέτικη Κομπανία – Εθελοντές Βαφοπουλείου

31/12/2019 DRUMS PERFORMANCE από Γιώργο Κλουντζό, συναυλία των FORTISSIMO  με συνοδεία στα κρουστά από τον Νίκο Βαργιαμίδη, Πυροτέχνημα, συναυλία με την Ελένη Φουρέιρα – παρουσιαστής Γιάννης Σερβετάς

Όλες οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 19.00 πλην της τελευταίας που θα ξεκινήσει στις 23.30