Συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών Ιωάννη Σμυρλή, είχε την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021, η Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου.

Έθεσαν επί τάπητος μία σειρά από ζητήματα περιφερειακής ανάπτυξης, εστιάζοντας στο κομμάτι της οικονομικής διπλωματίας, των επενδύσεων και των εξαγωγών.

Ως Γραφείο Μακεδονίας του Πρωθυπουργού έχουμε ψηλά στην ατζέντα μας το brand των Μακεδονικών προϊόντων, που πιστοποιεί τη μοναδικότητά τους στις διεθνείς αγορές, ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Αντωνίου.

Η προώθηση των ελληνικών εξαγωγικών προϊόντων και υπηρεσιών στα Βαλκάνια και όχι μόνο, είναι ένα κεφάλαιο που θα βοηθήσει στην εξωστρέφεια της χώρας μας, στη μετά covid– εποχή και σε αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε ως Κυβέρνηση σημείωσε ο κ. Σμυρλής.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της συνάντησης ξεδίπλωσαν τον οδικό χάρτη των επενδύσεων στη Βόρεια Ελλάδα, αναδεικνύοντας τη στρατηγική θέση της Μακεδονίας και της Θράκης στη συνολική ανάπτυξη του τόπου.

Η Κυβέρνησή μας στηρίζει πρωτοβουλίες και δράσεις, που δημιουργούν ευκαιρίες για τη χώρα μας, κερδίζοντας βήμα – βήμα το στοίχημα της πολυπόθητης ανάπτυξης, υπογράμμισε η Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου.