Στη φάση του οικονομικού ελέγχου από τον προκρινόμενο επενδυτή Ιβάν Σαββίδη βρίσκεται η διαδικασία για την ολοκλήρωση του μεγάλου “deal” αγοράς του Πόρτο Καρράς από τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών θεωρείται δεδομένη πριν από τις γιορτές. Δεν έγινε γνωστό το ύψος του τιμήματος, αλλά εκτιμάται, ότι θα κινηθεί στα επίπεδα των 250-300 εκατ. ευρώ, ενώ ο όμιλος Σαββίδη θα δαπανήσει άλλα 100 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος.

Την διαδικασία της πώλησης έχουν αναλάβει οι διεθνείς εταιρείες Cushman & Wakefield και Profin Management Limited. Σημειώνουμε, ότι το Πόρτο Καρράς αποτιμήθηκε στα 394,5 εκατ. ευρώ με βάση τα στοιχεία στις 31/12/2018.

Τα γνωστά χρέη της εταιρείας Τεχνική Ολυμπιακή του Κωσταντίνου Στέγγου, στην οποία ανήκει το Πόρτο Καρράς, ανέρχονται σε δάνεια ύψους 45 εκατ. ευρώ. Ο οικονομικός έλεγχος, όπως είθισται σ’ αυτές τις περιπτώσεις, αποσκοπεί στο να εξακριβωθεί μήπως τυχόν υπάρχουν κρυφά χρέη που βαρύνουν το ξενοδοχειακό συγκρότημα.

Μετά την υπογραφή της τελικής συμφωνίας υπολογίζεται πως θα απαιτηθεί χρονικό διάστημα τεσσάρων έως έξι μηνών για την επισημοποίηση της αγοραπωλησίας (κατάρτιση της οριστικής σύμβασης, έγκρισή της από τις αρμόδιες Αρχές κ.λ.π.).

Με το κλείσιμο του “deal” για την αγορά του Πόρτο Καρράς, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, που έχει, ήδη, στην κατοχή του το Μακεδονία Παλλάς και την έκταση των 230 στρεμμάτων στο Παλιούρι, θα γίνει αυτόματα ο πρώτος και μεγαλύτερος “παίκτης” στον τουριστικό κλάδο της Βόρειας Ελλάδας.