Μία ώρα και 35 λεπτά διήρκεσε η κρίσιμη συνάντηση το απόγευμα της Τετάρτης ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στο Λονδίνο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας πρωθυπουργός φέρεται να κατέστησε σαφές προς τον πρόεδρο της Τουρκίας ότι η επιθετική ρητορική της Άγκυρας απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο πρέπει να σταματήσει, γεγονός που, άλλωστε, είχε επισημάνει ο κ. Μητσοτάκης και κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Το ραντεβού των δύο ηγετών, αν και ήταν προγραμματισμένο για τις 16:30 ώρα Ελλάδος, τελικώς καθυστέρησε, επειδή είχε αργοπορήσει και η έναρξη του γεύματος που παρέθεσε νωρίτερα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που υλοποιούν τον στόχο της διάθεσης 2% ΑΕΠ για τις αμυντικές δαπάνες του ΝΑΤΟ. Σημειώνεται πως στο γεύμα αυτό συμμετείχε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη συνάντησή του με τον κ. Ερντογάν, ο κ Μητσοτάκης είχε χειραψία μαζί του.  Μάλιστα, ο Έλληνας πρωθυπουργός την ώρα της χειραψίας, απευθυνόμενος στον κ. Ερντογάν είπε: «Συγγνώμη για την καθυστέρηση ήμουν με τον Πρόεδρο Τραμπ», για να απαντήσει ο Τούρκος πρόεδρος: «Το ξέρω».