
Το προβάδισμα για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος θέλει να πάρει ο ΠΑΟΚ στο αποψινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την 12η αγωνιστική της Super League. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θέλει να υπερασπιστεί το αήττητο σερί του, το οποίο μέχρι στιγμής φτάνει τα 46 παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Ένα σερί που έχει ξεκινήσει από το Μάρτιο του 2018 και μέχρι το ντέρμπι με τους ερυθρόλευκους κρατά για 637 ημέρες.
Παράλληλα, οι Θεσσαλονικείς θέλουν τη νίκη στο Φάληρο, ούτως ώστε να ανεβούν μόνοι πρώτη στην κορυφή της Super League, αλλά και να πανηγυρίσουν την πρώτη φετινή νίκη τους σε ντέρμπι, μετά τις ισοπαλίες με ΑΕΚ, Άρη και Παναθηναϊκό. Από την πλευρά του, ο Αμπέλ Φερέιρα αντιμετωπίζει το σημερινό ματς ως ένα παιχνίδι «όπως όλα τα εκτός έδρας» για την ομάδα του, ενώ σκοπεύει να κάνει μία αλλαγή σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα.
Συγκεκριμένα, την «ασπρόμαυρη» εστία θα υπερασπιστεί ο Ζίβκοβιτς, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Μάτος, Ίνγκασον, Κρέσπο και Γιαννούλη. Στον άξονα θα βρεθούν ο Αουγκούστο και ο Μίσιτς, με τον Λημνιό και τον Βιεϊρίνια στα δύο άκρα. Τέλος, ο Μπίσεσβαρ θα αγωνιστεί πίσω από τον Σφιντέρσκι. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Πασχαλάκης, Βαρέλα, Ροντρίγκο, Ελ Καντουρί, Μαουρίσιο, Πέλκας, Εσίτ και Άκπομ, ενώ εκτός έμειναν οι Βέρνμπλουμ και Ζαμπά.