Ρολόγια και ιστιοπλοΐα ή αλλιώς μία σχέση πάθους που διαρκεί εδώ και πολλές πολλές δεκαετίες. Η Omega, μία από τις διασημότερες και πιο σεβαστές ελβετικές ωρολογοποιίες του πλανήτη, γνωρίζει καλά το τι ακριβώς χρειάζεται ένας άντρας που παλεύει με τα πανιά καθώς η απέραντη θάλασσα δίπλα του φουσκώνει αγριεμένα. Έτσι, ο επίσημος χρονομέτρης του διάσημου ιστιοπλοϊκού αγώνα America’s Cup 2021 αποφάσισε να τιμήσει τη συγκεκριμένη περίσταση με τον πλέον κατάλληλο τρόπο: Μέσα από μία επετειακή έκδοση του Omega Seamaster Planter Ocean 600m.
Η ειδική αυτή έκδοση του ρολογιού από ανοξείδωτο ατσάλι, με διάμετρο κάσας 43,5 mm, αποτίει φόρο τιμής στο logo του περίφημου ιστιοπλοϊκού αγώνα χρησιμοποιώντας τα αντίστοιχα χρώματα – το κόκκινο και το μπλε και το λευκό δηλαδή. Στη χαρακτηριστική κεραμική στεφάνη οι χρωματισμοί παραμένουν οι ίδιο ενώ η φαρδιά-πλατιά επιγραφή “36th AMERICA’S CUP” δεν αφήνει περιθώρια σε κανέναν να αναρωτηθεί για τη σχέση του ρολογιού με τα πανιά, την ανοιχτή θάλασσα και τα ταξίδια.
Μάλιστα, τα μπλε/κόκκινα/λευκά χρώματα δίνουν μία τρομερή ζωντάνια στο λουράκι από καουτσούκ όπου οι λεπτομέρειες είναι εκείνες που κάνουν τη διαφορά. Σε πιο τεχνικά χαρακτηριστικά τώρα, το Omega Seamaster Planter Ocean 600m φέρει τον δικό του Master Chronometer Calibre 8900 μηχανισμό με διάρκεια 60 ωρών και μεγάλη αντοχή στα μαγνητικά πεδία.
Omega Seamaster Planet Ocean, το απόλυτο ρολόι για ιστιοπλοΐα.
Τέλος, για όποιον ενδιαφέρεται για το ίσως κορυφαίο ρολόι για ιστιοπλοΐα που κυκλοφορεί εκεί έξω, θα πρέπει να γνωρίζει ότι η ειδική έκδοση θα κυκλοφορήσει σε μόλις 2.021 αντίτυπα. Το μοντέλο είναι διαθέσιμο για προπαραγγελίες, αρκεί να διαθέτει κανείς περίπου 6.300 ευρώ για να το αποκτήσει.
Όποιος ενδιαφέρεται για το ίσως κορυφαίο ρολόι για ιστιοπλοΐα που κυκλοφορεί εκεί έξω, θα πρέπει να γνωρίζει ότι η ειδική έκδοση θα κυκλοφορήσει σε μόλις 2.021 αντίτυπα