«Δεν πρέπει να τσιμπάτε στο διαδίκτυο, όποιος σας κάνει κλικ ή ένα χαμογελάκι. Δεν πρέπει να κάνετε add σε οποιονδήποτε μιλάει ελληνικά μέσα στο διαδίκτυο. Είναι ότι χειρότερο να έχεις 2.000 ή 3.000 φίλους. Φίλους θα έχεις αυτούς που έχεις στην πραγματική σου ζωή, καλέ μου φίλε…» .

Mε την άνωθεν συμβουλή ξεκίνησε την παρουσίαση του, ο  Μανώλης Σφακιανάκης , ο οποίος συμβούλεψε τους περισσότερους απο 1.000 μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων, που βρέθηκαν την Τετάρτη στην παρουσίαση της «ψηφιακής αλάνας» στον ιστότοπο www.cyberkid.gov.gr. για το πως θα πρέπει να χειρίζονται το διαδίκτυο με ασφάλεια.

«Ντύνω κούκλες, καλύτερο και ανταγωνιστικότερο από αυτά που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, άρα για ποιο λόγο να μην παίξει σε εμάς το κοριτσάκι με απόλυτη ασφάλεια και χωρίς δίπλα τους παιδόφιλους» είπε εμφατικά ο κ. Σφακιανάκης, για την υπόθεση που είχε αποκαλύψει στην ηχογραφημένη συνέντευξή του στο TheToc.gr.

Στις εκπλήξεις των παιχνιδιών της «διαδικτυακής αλάνας» το «Cyber Expert», μία έμπνευση των αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όπου ο μικρός ή η μικρή γίνονται μικροί «σέρφερ» του διαδικτύου, παίρνουν έναν χαρακτήρα, απαντούν σε ερωτήσεις ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο, και αν απαντήσουν σε όλες σωστά λαμβάνουν 330 πόντους και το «Πτυχίο του Κυβερνογνώστη».

Ο κ. Σφακιανάκης είπε πως πρόκειται για έναν ιστότοπο όπως αυτός θα «άξιζε στα παιδιά μας», υποσχέθηκε αναβαθμίσεις τους επόμενους μήνες και διαγωνισμούς γνώσεων και παιχνιδιών ανάμεσα σε σχολεία.

Η «εξομολόγηση» Δένδια

«Τέλειωσα το σχολείο με 15,4 και η ζωή μου πήγε μια χαρά» έσπασε τον πάγο με τους νεαρούς μαθητές ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη. Τους ζήτησε να ενημερωθούν για τους κινδύνους και διαβεβαίωσε ότι η αστυνομία και με την νέα αυτή δράση της έχει σκοπό να προστατέψει τους νεαρούς χρήστες του διαδικτύου.

« Είναι ένας νέος, τεράστιος χώρος, με ασύλληπτες ευκαιρίες για εσάς. Είσαστε πάρα πολύ τυχεροί που μεγαλώνετε σε μία περίοδο που όλα αυτά είναι δυνατά και εφικτά, σε άλλες περιόδους αυτό θα ήταν ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά υπάρχει και κίνδυνος» είπε και αναφέρθηκε στην υπόθεση του παιδόφιλου παιδίατρου.

« Πρέπει όλοι να ενημερωθούν ότι πρέπει να παίρνουν το καλό από το διαδίκτυο, χωρίς το κακό» τόνισε με τη σειρά του ο υπουργός Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλος.

 

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ , ΤheToc.gr