Οργισμένοι εμφανίζονται οι χρήστες του Twitter από την ανάρτηση του πρώην πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλου στην οποία περιγράψει ψευδή περιστατικά για τεστ του ΕΟΔΥ.

Η ανάρτησή του προκάλεσε, μάλιστα, την αντίδραση του Εθνικού Οργανισμού Υγείας ο οποίος προτίθεται σύμφωνα με πληροφορίες να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Ο Γιάννης Μυλόπουλος, ο οποίος είχε διοριστεί πρόεδρος της Αττικό Μετρό επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στην ανάρτησή του, την οποία εκ των υστέρων «κατέβασε», ανέφερε ότι μια γνωστή του είχε καθήσει στην ουρά του ΕΟΔΥ για να κάνει τεστ κορωνοϊού, αλλά επειδή καθυστερούσε τελικά έφυγε και δεν το πραγματοποίησε. Ύστερα από μερικές ημέρες, σύμφωνα με την ανάρτηση, ο ΕΟΔΥ της τηλεφώνησε για να την ενημερώσει ότι το τεστ που δεν είχε γίνει ήταν… θετικό.

Πηγές του ΕΟΔΥ σημείωναν ότι η νομοθεσία προβλέπει αυστηρές ποινές για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων για τη δημόσια υγεία. ότι η νομοθεσία προβλέπει αυστηρές ποινές για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων για τη δημόσια υγεία.

Το protothema.gr επικοινώνησε με τον κ. Μυλόπουλο το απόγευμα της Κυριακής με τον ίδιο να περιορίζεται να δηλώσει: «η ανάρτηση έχει κατέβει».

Οι χρήστες του twitter εμφανίζονται ενοχλημένοι από την ανάρτηση του κ. Μυλόπουλου επισημαίνοντας αφενός την ακαδημαϊκή του ιδιότητα που δεν επιτρέπει τέτοιες κινήσεις και αφετέρου ότι αρκέστηκε απλά στο να «κατεβάσει» την επίμαχη ανάρτηση επικαλούμενος προσωπικά δεδομένα και όχι να ζητήσει συγγνώμη.

Μυλόπουλος: Δεν μπορώ να αποκαλύψω τις πηγές μου

Σε νεώτερη ανάρτησή του στο twitter, και μετά τις έντονες αντιδράσεις, ο κ. Μυλόπουλος υποστήριξε ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει τις πηγές του, σεβόμενος προσωπικά δεδομένα και έκρινε σκόπιμο να την αφαιρέσει.

«Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε ανάρτησή μου για ιστορία που άκουσα έκρινα καλό να την κατεβάσω. Μη μπορώντας να αποκαλύψω τις πηγές μου, σεβόμενος προσωπικά δεδομένα, δεν μπορώ να υποστηρίξω την αξιοπιστία της Οι πρωταγωνιστές αν θέλουν θα προχωρήσουν οι ίδιοι σε καταγγελία», έγραψε χαρακτηριστικά.