Ο Νίκος Κωνσταντίνου, πατέρας του οπαδού του ΠΑΟΚ, Νάσου Κωνσταντίνου, ο οποίος σκοτώθηκε το 2017, έπειτα από επίθεση μετά από αγώνα Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, μίλησε για τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στην εκδίκαση της υπόθεσης του θανάτου του Νάσου στο Εφετείο.

Ο Νίκος Κωνσταντίνου μίλησε στον Metropolis 95.5 και δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του. Αναλυτικά όσα είπε: «Είναι έξω αυτοί οι άνθρωποι. Δεν αρκεί αυτά που περνούμε, μας κοροϊδεύει η ελληνική δικαιοσύνη. Είχαμε καλεστεί πριν εννέα μήνες για να εκδικαστεί η έφεση. Δεν παρουσιάστηκε ο ένας από τους δυο συνηγόρους. Η δικαιολογία τους ήταν ότι ένας από τους συνηγόρους είχε ένα άλλο δικαστήριο την ίδια ώρα.

Αναβλήθηκε, λοιπόν. Η πρόεδρος της έδρας μας είπε ότι θα οριστεί στις 6 Ιουνίου. Ξεκινήσαμε, λοιπόν, από την Πάφο για τη Θεσσαλονίκη και είχαμε αναβολή επ’ αόριστον, γιατί ο ένας εκ των συνηγόρων ήταν στην Κω, αλλά χωρίς να μας εξηγήσουν τι έκανε εκεί κι ο ένας κατηγορούμενος έλειπε. Θα ορισθεί νέα δικάσιμος, αλλά δεν ξέρουμε το πότε.

Ζητήσαμε εξηγήσεις, γιατί μας κοροϊδεύει η ελληνική δικαιοσύνη. Σέβομαι και τιμώ τη μνήμη του Άλκη που σκοτώθηκε όπως και ο γιος μου. Τιμωρήθηκαν, μπήκαν στη φυλακή οι υπεύθυνοι. Γιατί εκείνοι που σκότωσαν το παιδί μου είναι έξω; Έλεος! Πέντε χρόνια πέρασαν, πότε θα αποδοθεί δικαιοσύνη; Αμφιβάλλω αν θα γίνει. Δεν υπάρχει δικαιοσύνη στην Ελλάδα!

Η πρόταση της εισαγγελέως ήταν για ισόβια κάθειρξη και μετά μετατράπηκε σε εννέα χρόνια και κάτι μήνες. Ποια εμπιστοσύνη να έχω στην ελληνική δικαιοσύνη; Να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας; Μου το σκότωσαν το παιδί μου! Γιατί δεν τους τιμωρούν; Δεν θέλω να εκδικηθώ να προσπαθήσω να προστατέψω ένα άλλο παιδί. Γιατί τους βγάζουν έξω για να σκοτώσουν;

Στην Κύπρο αν γινόταν κάτι, θα ήταν μέσα μέχρι να παρθεί η τελική απόφαση. Στην Ελλάδα είναι έξω. Γιατί συμβαίνει αυτό; Είναι έξω και συνεχίζουν το έργο τους. Δεν έχω βάλει δικηγόρο, γιατί το δικαστήριο έχει γίνει. Τι να αποδείξω στο Εφετείο; Τι θα αλλάξει; Τι να κάνω; Αποφάσισα να μην συνεχίσω με δικηγόρο και σας εξήγησα γιατί. Τι να αποδείξω ότι πρέπει να πάνε φυλακή;».

Για τους γονείς του Άλκη: «Μακάρι να μου δώσει κάποιος το τηλέφωνό τους. Θα ήθελα να εκφράσω τη λύπη και τη συμπαράστασή μου στην οικογένεια του Άλκη. Άδικα έφυγε και αυτό το παιδί».