Οριστικό! Η Super League επιστρέφει και πάλι στα γήπεδα!

0
30

Στην τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας αποφασίστηκε ότι οι ομάδες θα πατήσουν και πάλι το γρασίδι το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου.

Μια πρόταση που τέθηκε στο τραπέζι από τον πρόεδρο της διοργανώτριας αρχής, Μηνά Λυσσάνδρου και παρά τις μικροδιαφωνίες που υπήρξαν ψηφίστηκε και έτσι τα play off, αλλά και τα play out πρόκειται να ξεκινήσουν το διήμερο 6-7 Ιουνίου.

Οι παίκτες των ομάδων της Super League δηλαδή θα κλωτσήσουν και πάλι μπάλα σε επίσημο παιχνίδι μετά από 96 ημέρες, καθώς τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου διεξήχθη την 1η Μαρτίου του 2020.

Η Μπάλα της Super League

Αποφασίζει η Κυβερνηση

Η απόφαση της Super League θα κατατεθεί στην κυβέρνηση της χώρας, η οποία με τη σειρά της θα ανάψει το “πράσινο” φως για τη διεξαγωγή των αγώνων. Πρόκειται σίγουρα για μια τυπικού εξέλιξη, καθώς από τη στιγμή που δόθηκε το “ΟΚ” για ομαδικές προπονήσεις θα πρέπει να το θεωρούμε ως δεδομένο.

Πάντως, στην πρόταση Λυσάνδρου υπήρξαν κάποιες φωνές που ζητούσαν επιπλέον ασφάλιση λόγω κορωνοϊού, ενώ υπήρχαν και διαφωνίες ως προς την ημερομηνία έναρξης των play off, ενώ τέθηκε στο τραπέζι και η πρόταση περί αιτήματος για κρατική επιχορήγηση.

Αναπληρώτρια πρόεδρος Super League η Κάτια Κοξένογλου

Η τηλεδιάσκεψη ξεκίνησε στην ώρα της με το πρώτο θέμα που τέθηκε σε διαβούλευση να είναι η εκλογή του αναπληρωτή προέδρου της Super League, καθώς μετά το πέρας του προηγούμενου Δ.Σ. είχε παραιτηθεί από τη θέση ο Χρήστος Δάρας.

Η Κάτια Κοξένογλου

Μοναδική υποψηφιότητα, αυτή της εκπροσώπου του Ατρόμητου, Κάτιας Κοξένογλου, η οποία και εξελέγει ομόφωνα. Σαφώς πρόκειται για μια ιστορική απόφαση καθώς ουδέποτε στο παρελθόν είχε βρεθεί κάποια γυναίκα σε τέτοια θέση στη Super League.

Απορρίφθηκε το αίτημα της Ξάνθης να μην ισχύει το -5 στη βαθμολογία
Μετά την άρνηση της Ξάνθης να δεχθεί την επικύρωση της βαθμολογίας στις θέσεις 7-14 πάρθηκε η απόφαση να γίνει ονομαστική ψηφοφορία. Εκεί μόνο η Ξάνθη ψήφισε να μην ισχύει η τιμωρία της αφαίρεσης των 5 βαθμών για το πιστοποιητικό. Έτσι, η ακριτική ομάδα θα εκκινήσει τα play out με 18 βαθμούς. Οκτώ ομάδες ψήφισαν να ξεκινήσει με 18, δύο παρών, δύο λευκό και μία με 23.

Όχι ψήφισαν οι Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Άρης, ΑΕΛ, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος και ΟΦΗ, παρών οι ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και λευκό ψήφισε η ΕΠΟ και ο Παναιτωλικός. Προφανώς και η Ξάνθη ψήφισε υπέρ στην διαδικασία.

Η μπάλα της Σούπερλιγκ

Οι αποφάσεις της τηλεδιάσκεψης της Δευτέρας 18 Μαϊου

Κατά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League, η εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ. κ. Κάτια Κοξένογλου εξελέγη ομόφωνα στη θέση της αναπλ. προέδρου του Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής.

Η βαθμολογία του Πρωταθλήματος Super League 2019-2020, για τις θέσεις 7-14, επικυρώθηκε κατά πλειοψηφία.

Ομόφωνα προτείνεται ως ημερομηνία έναρξης των Play Off και των Play Out της Super League το Σαββατοκύριακο 6-7 Ιουνίου και θα αποσταλεί σχετικό αίτημα προς έγκριση από τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς.

Ομόφωνα αποφασίστηκε η συμμετοχή της Super League στο World Leagues Forum.

Η συζήτηση επί των χορηγικών παροχών θα πραγματοποιηθεί στο επόμενο Δ.Σ. της Super League.

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

Παρακαλούμε καταχώρησε
Παρακαλούμε καταχώρησε το όνομα σου