Αφού ο κορωνοϊός δεν μας αφήνει να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα από κοντά, εμείς θα τον «γλεντήσουμε» διαδικτυακά, με μια παράσταση εμπνευσμένη από την πανδημία και την καραντίνα στην οποία είμαστε εξαιτίας της, πολύ «διδακτική» και άκρως διασκεδαστική.

Με την παράσταση «Η Κορωνοσκουφίτσα» του Δημοτικού Κουκλοθίασου Τιριτόμπα (Λάρισα) ξεκίνησε και το φετινό εορταστικό διαδικτυακό πρόγραμμα στη  Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, για να ξορκίσουμε το κακό και να αποδείξουμε ότι τίποτα δεν μπορεί να μας εμποδίσει να περάσουμε κι αυτά τα Χριστούγεννα μαζί!

Η παράσταση μαγνητοσκοπήθηκε στο Κουκλοθέατρο του Μύλου, Λάρισας
με όρους τηλεοπτικούς, χωρίς διακοπές, χωρίς διάλειμμα,
με αγάπη και πολύ μεράκι

Υπόθεση
Το γνωστό παραμύθι του Σαρλ Περό με την Κοκκινοσκουφίτσα και τον Κακό Λύκο κόλλησε… κορωνοϊό και το δάσος χρειάζεται άμεσα… απολύμανση! Η δική μας Κοκκινοσκουφίτσα, παίρνει το καλαθάκι της για να το πάει στη γιαγιά της που βρίσκεται σε… καραντίνα. Στον δρόμο της όμως, μπλέκεται με τον Κακό Λύκο Κορώνα. Θα τα καταφέρει η Κοκκινοσκουφίτσα να ξεγελάσει τον Λύκο; Θα καταφέρει ο Λύκος να… κολλήσει τη γιαγιά; Τι παθαίνει ο φόβος μας όταν τον ψεκάζουμε;

——————————————————

Την παράσταση διακόπτουν με έκτακτα δελτία ειδήσεων, ο Λοιμωξιολόγος Σωτήρης Σφόδρας ο Μειλίχιος και ο Υφυπουργός Νίκος Σκορδαλιάς ο Μενουμεσπίτης.

Κείμενο, κούκλες, ειδικές κατασκευές, μουσική επιμέλεια, ερμηνεία: Φωτεινή Καλούδη
Σκηνοθετική επιμέλεια: Κωνσταντίνα Καρυδάκη
Κάμερες: Αλέξανδρος Χαρτώνας
Μοντάζ: Δημήτρης Βάλλας
Παραγωγή: Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών, Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα σε συνεργασία με τη #Musica_Videos by MUSICARADIO.gr