Καταγγελία στο ΕΣΡ για συκοφαντική δυσφήμιση… κατέθεσε ο αρχιτέκτονας Πρόδρομος Νικηφορίδης από τη Θεσσαλονίκη, ζητώντας να ελεγχθούν τα όσα ειπώθηκαν σε μεσημβρινή εκπομπή της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης TV100 και τα οποία, όπως επικαλείται, τον διασύρουν βάναυσα…

Ο υμνητής …των διοικήσεων Μπουτάρη, κύριος Νικηφορίδης (και υβριστής του νυν δημάρχου), έκανε ένα τραγικό λάθος:στοχοποίησε -γιατί προφανώς δεν αντέχει την κριτική-έναν δημοσιογράφο, που έχει αποδείξει εδώ και χρόνια και με τη διοίκηση Παπαγεωργόπουλου, αλλά και Μπουτάρη και Ζέρβα, ότι δεν κωλώνει και ασκεί κριτική, αλλά πάντα με τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και σχολιάζει είτε αρνητικά, είτε θετικά, αλλά πάντα με ρεπορτάζ και τεκμηριωμένα, τα θέματα που αφορούν αυτή την πόλη, γι αυτό δεν είναι και τυχαίο ότι η συγκεκριμένη εκπομπή, είναι πρώτη σε τηλεθέαση και η πιο δημοφιλής στο κανάλι της TV100!

Ο Παναγιώτης Κρινής, ενώ θα μπορούσε απλά να προσφύγει νομικά για όσα τον συκοφαντεί ο Πρόδρομος Νικηφορίδης, τον κάλεσε χθες στην εκπομπή του, όπως θα έκαναν λίγοι δημοσιογράφοι…Αποτέλεσμα; Ο κύριος Νικηφορίδης, που παρουσιάστηκε με ειρωνικό και αλαζονικό ύφος, να εκτεθεί ανεπανόρθωτα, καθώς κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος, όλα τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε για να κατηγορήσει τον τηλεοπτικό σταθμό του Δήμου, την συγκεκριμένη εκπομπή αλλά και τον παρουσιαστή της, που απέδειξε ότι μόνο φερέφωνο του Ζέρβα ΔΕΝ είναι!

ΥΓ.Η ανάρτηση του κυρίου Νικηφορίδη στο προφίλ του… ξεκάθαρα στοχοποιεί τον  δημοσιογράφο Π.Κρινή, αφού τον αποκαλεί υπάλληλο του Ζέρβα(!!!) και επιτρέπει στα σχόλια, κάτω από την ανάρτηση του να τον καθυβρίζουν, ενώ το σχόλιο αφήνει να εννοηθεί ότι ασκεί κατευθυνόμενη δημοσιογραφία!

 

«Μαθαίνω ότι άστραψε και βρόντηξε ο κύριος Ζέρβας όταν έμαθε την εισήγηση της αρμόδιας Υπηρεσίας του ΥΜΑΘ που προτείνει τον χαρακτηρισμό ως διατηρητέων τριών κτιρίων της ΔΕΘ. Έβαλε μπρος το μηχανισμό προπαγάνδας και με λίγα λόγια ένας υπάλληλος του στην TV100, στην μεσημβρινή εκπομπή του, με έντονο ύφος και σαφή εκνευρισμό πληροφόρησε το κοινό του, ότι ο αρχιτέκτονας της Νέας Παραλίας και του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά (δεν ανέφερε το όνομα μου) βρίσκεται πίσω από αυτή την προσπάθεια γιατί δεν κερδίσαμε τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ανάπλαση της ΔΕΘ. Τον ενημερώνω λοιπόν ότι δεν πήραμε μέρος στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό γιατί το ήθος μας δεν μας το επιτρέπει! Τον ενημερώνω επίσης ότι από το 2017 προσπαθώ να επισημάνω την αναγκαιότητα διατήρησης της μνήμης της ΔΕΘ και την αξιοποίηση κάποιων σημαντικών κτιρίων που διακρίθηκαν σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Πρέπει να σταματήσουμε να σβήνουμε ότι σημαντικό έγινε τις προηγούμενες δεκαετίες! Έσκιζε τα ιμάτια του γιατί δεν υπάρχουν διαμαρτυρίες για το Παύλου Μελά και υπάρχουν για τη ΔΕΘ. Προφανώς γνωρίζει τη διαφορά, την οποία βέβαια αποσιωπά. Το Παύλου Μελά γίνεται πάρκο και στην Έκθεση χτίζονται Ξενοδοχείο, Εμπορικό Κέντρο, Συνεδριακό Κέντρο και Εκθεσιακό Κέντρο. Μάλιστα άφησε υπονοούμενα ότι όπου δεν τα κονομάω, όπως στο Παύλου Μελά δημιουργώ προβλήματα! Επειδή ποτέ το οικονομικό δεν ήταν κίνητρο μου τον πληροφορώ ότι το γραφείο μας σχεδίασε την ανάπλαση του Παύλου Μελά με αμοιβή 908,00 ευρώ το μήνα για 30 περίπου μήνες. Δηλαδή σχεδιάσαμε όλο το πάρκο με 30.000 ευρώ. Αρχικά είχε συμφωνηθεί μόνο η υψηλή εποπτεία, στο τέλος κάναμε όλη τη μελέτη για να σώσουμε το έργο, γιατί έργο χωρίς μελέτη δεν γίνεται και η ανάγκη του έργου ήταν επείγουσα. Προφανώς υπερ-χρηματοδοτήσαμε τον σχεδιασμό του Πάρκου και δεν τα κονομήσαμε. Η αντίστοιχη μελέτη για το Παραλιακό μέτωπο της Πάτρας που έχει την ίδια έκταση (οι αμοιβές υπολογίζονται με την έκταση) έχει αρχική αμοιβή της αρχιτεκτονικής μελέτης 3,9 εκ ευρώ και τελική μετά από διαπραγμάτευση 2,4 εκατομμύρια ευρώ. Φίλες και Φίλοι με συμβουλεύουν από χτες να καταγγείλω το γεγονός στην ΕΣΗΕΜ-Θ. Δεν θα το κάνω γιατί πολύ απλά δεν πιστεύω ότι θα γίνει κάτι. Λυπάμαι αλλά έχω χάσει την εμπιστοσύνη στους επαγγελματικούς μας φορείς. Το ότι η διοίκηση Ζέρβα τα κάνει συστηματικά θάλασσα δεν φταίνε οι άλλοι. Η ευθύνη τους ανήκει 100% και όσο και να προσπαθήσουν δεν θα καταφέρουν να πείσουν τους Θεσσαλονικείς για το αντίθετο. Το ότι με στοχοποιούν προσωπικά με τιμά ιδιαίτερα!»

Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος κύριος, στοχοποιει -επειδή δεν συμφωνεί μαζί του -κάποιον και δη δημοσιογράφο, επιβάλλεται η ΕΣΗΕΜΘ να παρέμβει και να προστατεύσει τον Παναγιώτη Κρινή, από την επίθεση και τα εμετικά σχόλια του κυρίου Νικηφορίδη -που εκτός από συκοφαντικά είναι και δυσφημιστικά για τον κλάδο των ΜΜΕ-και να βάλει ενα τέλος σε αυτή την πολιτική λασπολογίας, όποιου τολμά να εχει άποψη και να κρίνει με επιχειρήματα πρόσωπα και καταστάσεις!