Κατάθεση ψυχής για τη δολοφονία του Άλκη έκανε μέσω του ΣΚΑΪ ο πατέρας Χρήστος, επονομαζόμενος και «παπά ΠΑΟΚ»

«Αυτό το γεγονός μας τρύπησε την κάρδια, μακάρι να τρύπησε και τα μυαλά μας και να μπει μυαλό εκεί μέσα, γιατί η κοινωνία σοκαρίστηκε μεν, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι πηρέ και το μάθημα ολόκληρο, όπως πρέπει να πάρουμε το μάθημα, να ξυπνήσουμε πραγματικά και να δούμε τις ευθύνες μας» τόνισε ο πατήρ Χρήστος.

«Ακούω τον παππού, ακούω τον πάτερα, τη γιαγιά, και λέω τι υπέροχη οικογένεια, τι βάθος έχει, τι πνεύμα και τι πολιτισμό μας διδάσκει… Πολιτισμό, τη στιγμή που η κοινωνία σκότωσε τόσο άδικα το σπλάχνο της. Σε ποια οικογένεια το κάναμε αυτό το κακό… Γιατί χρησιμοποιώ πρώτο πληθυντικό; γιατί όλη μαζί η κοινωνία σκότωσε προχθές, δεν ήταν οι 5, 8, 10 αλήτες, όχι, ήμασταν όλοι μαζί γιατί όλοι μαζί πρέπει να τα προλαβαίνουμε αυτά και για να τα προλαβαίνουμε πρέπει κάτι να κάνουμε».

Κοιτώντας τη φωτογραφία του Άλκη ο ιερέας ανέφερε συγκλονισμένος: «κοίτα χαμόγελο, το χαμόγελο αυτού του παιδιού το σβήσαμε τόσο απαράδεκτα, δεν ήταν δυστύχημα με αυτοκίνητο, ήταν αραχτό με την παρέα του στα σκαλοπάτια μιας πολυκατοικίας και κάποιοι πήγαν (και τον χτύπησαν) για ποιο λογο;»

«Ντρέπομαι σα φίλαθλος εξέφραζα κι εγώ την τρέλα μου, την αγάπη μου, το τραγούδι μου. Ο αθλητισμός πρέπει να είναι όντως τραγούδι χαρά, ομορφιά, εμείς τι το κάναμε; Πόνο και θάνατο. Πρέπει να σκύψουμε όλοι να δούμε πως θα ανέβει νια κοινωνία. Ας σκορπίσουμε αγάπη κι ας ζυμώνουμε πολιτισμό τα σχολεία μας οι σύλλογοι».

«Ζήτησα συγγνώμη από τον Άλκη, σου οφείλουμε όλη η κοινωνία κι εγώ πρώτα (…) αλλά και στην οικογένεια, την υπεροχή οικογένεια, ζητάω συγγνώμη εμείς της βάλαμε την κόλαση εκεί που είχε ένα παράδεισο» σημείωσε.

«Α ρε Άλκη, μάς άφησες ένα χαμόγελο για να μας τρυπάει την κάρδια και να λέει ‘κάντε κάτι να μη χυθεί άλλο αίμα ούτε σταγόνα’» τόνισε ο πατήρ Χρήστος, ο οποίος προσφέρθηκε να προσεγγίσει τα παιδιά του ΠΑΟΚ για να μεταδοθεί το φίλαθλο πνεύμα.

Τη δική του συγκλονιστική μαρτυρία για τον 19χρονο Άλκη και τους φίλους του έδωσε στον ΣΚΑΪ ο Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, αναφέροντας δε ουσιαστικά ότι από θαύμα οι δύο φίλοι του κρατήθηκαν ζωντανοί στο νοσοκομείο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστησαν στη Χαριλάου.