Σε δεύτερο χρόνο θα εξεταστεί εκ νέου, το αν θα παραμείνει ή όχι κρατούμενη, καθώς όπως φαίνεται τα επιχειρήματά της, δεν έπεισαν τις αρχές .
Για «συνθήκες Μεσαίωνα» μίλησε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ένας εκ των συνηγόρων της Εύας Καϊλή, σε δηλώσεις του μετά την πρωινή ακροαματική διαδικασία.
Η πρώην αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου εισήλθε στην αίθουσα από πόρτα που δεν υπήρχαν τα ΜΜΕ, σε αντίθεση με τους δύο δικηγόρους της, Αντρέ Ριζόπουλο και Μιχάλη Δημητρακόπουλο, και τον διερμηνέα της.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος στους δημοσιογράφους, η Εύα Καϊλή τού είπε πως ήταν αρκετές ώρες στην απομόνωση και της είχαν πάρει το παλτό . Όπως είπε ο ίδιος, δεν την άφηναν να περιποιηθεί τον εαυτό της, ενώ εμφανίστηκε ταλαιπωρημένη.
Τέλος, έκανε λόγο για παραβίαση της ανθρώπινης σύμβασης για τα ανθρώπινα δικαιώματα.