Ο Αριστείδης Καμπανός κλήθηκε να καταθέσει στο ΜΟΔ Θεσσαλονίκης, στη δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου γιου του, Άλκη, το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου 2022. Ο πατέρας του Άλκη υποστήριξε πως ο γιος του δεν ήταν οργανωμένος οπαδός, ήταν φίλος του Άρη αλλά δεν είχε επαφές με το συνδεσμικό χώρο, σε αντίθεση με τους κατηγορούμενους. Όπως είπε, με βάση και τη στρατιωτική του εμπειρία, οι κατηγορούμενοι έδρασαν οργανωμένα και είχαν πρόθεση να σκοτώσουν εκείνο το μοιραίο βράδυ.

Όσο για τα όσα ανέφεραν και οι 12 κατηγορούμενοι, που αρνήθηκαν ότι χτύπησαν το παιδί του αλλά ζήτησαν συγχώρεση από την οικογένεια, ανέφερε πως μόνο από τον Θεό μπορούν να ζητούν συγχώρεση.

«Θα επικαλεστώ την στρατιωτική μου εμπειρία. Ήταν οργανωμένοι καθώς ήταν γραμμένοι στον σύνδεσμο “Θύρα 4”, στην οποία υπάρχει ένας αρχηγός και μέλη, υπάρχει μία οργάνωση. Κάποιοι κρατούσαν φονικά όπλα», είπε αρχικά ο Αριστείδης Καμπανός και πρόσθεσε:

«Φαίνεται ότι ήταν προσχεδιασμένο καθώς απενεργοποίησαν τα κινητά τους, πριν φτάσουν στην Χαριλάου. Αυτό, στο στρατό, ονομάζεται “σιγή ασυρμάτου”, προκειμένου να μην εντοπιστούν από την αστυνομία. Ο τρόπος με τον οποίο χτύπησαν ήταν γρήγορος αλλά και η απεμπλοκή τους έγινε και πάλι σε γρήγορο ρυθμό».

«Ήταν προσχεδιασμένο, πριν ξεκινήσει αυτή η επιχείρηση. Θα έπρεπε να είχαν αντιδράσει διαφορετικά όταν χτυπούσαν τον Άλκη και αυτός φώναζε, αν είχαν άλλη διάθεση. Θα συμπεριφέρονταν ανθρώπινα. Δεν ξέρω πώς είναι ο ψυχισμός του ανθρώπου και γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση από τον κ. Κούγια, για τα αιχμηρά αντικείμενα όπως το μαχαίρι καραμπίτ, ο κ. Καμπανός είπε: «Το χρησιμοποιούν για να δημιουργήσουν όσο το δυνατό μεγαλύτερη φθορά. Συνήθως το έχουν για να σκοτώσουν, για να κάνουν φονικό, γιατί με αυτό, πολύ απλά, κόβεις ανθρώπους».

Ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε από τον μάρτυρα να σχολιάσει τη συγγνώμη των κατηγορούμενων. «Γιατί ζητάνε συγγνώμη αφού θεωρούν ότι δεν έκαναν κάτι; Συν – γνώμη; Έχουν την ίδια γνώμη με μένα; Ότι κατέστρεψαν τη ζωή του Άλκη και τη ζωή όλης της οικογένειας; Το συγχωρώ είναι διαφορετικό από το συγγνώμη. Συγχώρεση ας ζητήσουν από το θεό», είπε εμφανώς φορτισμένος.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του κ. Καμπανού και κατόπιν πολλών ερωτήσεων που δέχθηκε ο μάρτυρας αναφορικά με την σχέση του γιου του με τον Άρη και το κατά πόσο ήταν οπαδός ή φίλαθλος της ομάδας, η εισαγγελέας της έδρας ρώτησε: «Ας δεχθούμε ως δεδομένο ότι ο Άλκης και όλα τα παιδιά είναι οργανωμένοι οπαδοί. Γνωρίζετε αν μέσα στη δικογραφία αναγράφεται αν βρέθηκε οτιδήποτε πάνω στο γιο σας ή στους τραυματίες; Κάποιο μικροαντικείμενο;». «Όχι. Δεν βρέθηκε τίποτα. Ήταν αθώα θύματα», αποκρίθηκε ο πατέρας του Άλκη.

Με πληροφορίες από makthes.gr