Στα μετάλλια μετά το σοβαρό χειρουργείο που υπεβλήθη, επέστρεψε σήμερα ο Λευτέρης Πετρούνιας κερδίζοντας τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κότμπους.

Ο «άρχοντας των κρίκων», ο οποίος τις τελευταίες ημέρες, μάλιστα, ταλαιπωρείται από μια ίωση, πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο προ-Ολυμπιακό παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής του Κότμπους. Ο βασικός του αντίπαλος, Γιανγκ Λιού, με 15.133 πήρε την πρώτη θέση κερδίζοντας πόντους για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς. Ο 25χρονος Κινέζος έχει πάρει σημαντικό προβάδισμα από πέρσι, δεδομένου ότι μετρά ήδη δύο χρυσά μετάλλια σε παγκόσμια κύπελλα.

Ωστόσο, τα πάντα είναι ανοιχτά για τον Λευτέρη Πετρούνια και όλα θα κριθούν στους επόμενους μήνες και στους τρεις κρίσιμους αγώνες που έρχονται, τον Φεβρουάριο και το Μάρτιο, σε Μελβούρνη, Μπακού και Ντόχα. Το σημαντικό είναι ότι ο Λευτέρης Πετρούνιας επέστρεψε στα μετάλλια μετά το σοβαρό χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη πριν μερικούς μήνες και το σίγουρο είναι ότι θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό για το ολυμπιακό εισιτήριο.
Η τελική κατάταξη στο Παγκόσμιο του Κότμπους
Γιανγκ Λιου (Κίνα) 15.133
Λευτέρης Πετρούνιας (Ελλάδα) 14.866
Αρτούρ Αβετισιάν (Αρμενία) 14.833
Χάο Γιου (Κίνα) 14.833
Βαχαν Νταβτιάν (Αρμενία) 14.825
Κόρτνεϊ Τάλοχ (Μ. Βρετανία) 14.666
Ιγκόρ Ραντιβίλοβ (Ουκρανία) 14.366
Τακούγια Ναγκάνο (Ιαπωνία) 13.733