Πάντα στις διακοπές χαιρόμαστε πιο πολύ τα παιδιά μας. Πολλές οι μέρες που εκείνα δεν πάνε σχολείο αλλά αρκετές και οι δικές μας αργίες. Οι περισσότερες έξοδοί μας είναι σε άλλα σπίτια, θα φάμε, θα γελάσουμε, θα περάσουμε καλά. Υπάρχουν όμως και εκείνες οι στιγμές που τα παιδιά δεν έχουν τι να κάνουν και εμείς είμαστε αρκετά κουρασμένοι για να τα βοηθήσουμε. Και κάπου εκεί αρχίζει η γκρίνια και  οι γονείς καταλαβαίνουν, άλλη μια φορά, ότι δεν είναι οι στιγμές με τα παιδιά τους ακριβώς όπως στις Χριστουγεννιατικες φωτογραφίες, όλη η οικογένεια μαζί μπροστά στο τζάκι να χαλαρώνει με Χριστουγεννιάτικες κάλτσες. Τελικά πρέπει να είμαστε πιο δραστήριοι και στις διακοπές. Σας έχουμε λοιπόν 6 ιδέες για δραστηριότητες με τα παιδιά τις ημέρες των Χριστουγεννιάτικων διακοπών:

• Πατινάζ στον πάγο, τα παιδιά περνάνε υπέροχα. Ακόμα κι αν δεν το έχουν ξανακάνει μπορούν με λίγη βοήθεια να διασκεδάσουν απίστευτα. Έχει πολλές πίστες αυτή την περίοδο σε πολλές πόλεις της χώρας μας.

• Χριστουγεννιάτικα χωριά. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή στήνονται χωριά που σε μεταφέρουν στη μαγεία των Χριστουγέννων και τα παιδιά θα παίξουν πολλά παιχνίδια ,θα μαγειρέψουν, θα κάνουν πολλές ευχάριστες δραστηριότητες.

• Αν δεν έχετε πολύ όρεξη να βγείτε προετοιμαστείτε με πολλές Χριστουγεννιάτικες ταινίες.  Το ‘μόνος στο σπίτι’,’ polar express’, ‘ η Χριστουγεννιάτικη ιστορία’ και άλλες ταινίες θα κάνουν το χρόνο στο σπίτι να περάσει όμορφα για εσάς και τα παιδιά σας. Δεν έχει σημασία πόσες φορές τις έχετε δει, πάντα μας κάνουν να γελάμε και μας συγκινούν ταυτόχρονα.

• Βόλτες στα μαγαζιά, η γιορτινή ατμόσφαιρα θα μας ηρεμήσει όλους. 

• Πρωινό με τα παιδιά. Βρείτε ένα πρωί που θα βολεύει όλη την οικογένεια και πηγαίνετε για πρωινό, όλοι μαζί. Είναι κάτι που δεν συμβαίνει συχνά και τα παιδιά χαίρονται πολύ όταν κάνουν διαφορετικά πράγματα.

• Θέατρο,αυτή την περίοδο υπάρχουν τόσα πολλά έργα με ωραίες Χριστουγεννιάτικες ιστορίες που θα ενθουσιάσουν και εσάς και τα παιδιά σας.