Η βασική αρχή του color blocking είναι να  χρησιμοποιήσεις  σε ένα σύνολο διαφορετικά χρώματα κι αποχρώσεις.Επειδή ο συνδυασμός χρωμάτων  είναι μια  δύσκολη  υπόθεση πολλές γυναίκες που θέλουν να ακολουθήσουν αυτό το look εγκαταλείπουν  την προσπάθεια από φόβο μήπως τελικά βγουν έξω ντυμένες σαν ουράνιο τόξο.

Επειδή όμως η μόδα  θέλει  τόλμη, φαντασία και πειραματισμούς, ας δούμε  πως  μπορούμε να  το πετύχουμε.

Τα βασικά χρώματα είναι το κόκκινο, το κίτρινο και το μπλε και μετά ακολουθούν τα παράγωγά τους που είναι το πράσινο, το μωβ και το πορτοκαλί. Ο πιο εύκολος τρόπος για να πετύχουμε  ένα σωστό αποτέλεσμα είναι να ξεκινήσουμε τους συνδυασμούς χρησιμοποιώντας ζεύγη χρωμάτων που βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο κι όχι απέναντι. Για παράδειγμα, συνδυάζουμε  το κόκκινο με το πορτοκαλί ή το μωβ, το κίτρινο με το απαλό πράσινο ή το μουσταρδί αλλά όχι το κόκκινο με το πετρόλ.

Αν η γκαρνταρόμπα μας περιλαμβάνει τις ουδέτερες αποχρώσεις μόνο (άσπρο, μαύρο, καφέ, γκρι) ας  μην βιαστούμε  να κάνουμε  color blocking γιατί το πιθανότερο είναι να αγοράσουμε  ρούχα που θα φορέσουμε  μία φορά και μετά θα κρυφτούν σε κάποια γωνιά της ντουλάπας μας. Ο πιο σωστός  τρόπος είναι να ξεκινήσουμε  να συνδυάζουμε  αποχρώσεις του ίδιου χρώματος, για παράδειγμα λιλά με βαθύ μωβ ή ανοιχτό με βαθύ μπλε. Ας δούμε μερικά tips πάνω σ αυτό:

  • Το ροζ αποτελεί  μπαλαντέρ του color blocking. Αντικαθιστά το κόκκινο σε όλους τους συνδυασμούς και ταιριάζει με τα περισσότερα χρώματα.
  • Προσπαθούμε να μην μπερδεύουμε τις κατηγορίες των χρωμάτων, δηλαδή τα παστέλ συνδυάζονται με παστέλ και τα νέον με νέον.
  • Παίζουμε με τα χρώματα που ξέρουμε  πως ταιριάζουν με την επιδερμίδα και με το χρώμα των μαλλιών  μας.
  • Μπορούμε να μεταφέρουμε το color blocking στα αξεσουάρ: Διαλέγουμε  μια τσάντα, ένα ζευγάρι παπούτσια ή ένα φουλάρι με συνδυασμούς χρωμάτων έτσι ώστε να φωτίσουμε  το σύνολό μας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:Να θυμάστε πως στους τρεις, τέταρτος δεν χωρεί  που σημαίνει ότι συνδυάζουμε  μέχρι και 3 χρώματα γιατί τα 4 θα είναι υπερβολικά κι εκεί θα γίνει πραγματικότητα ο φόβος μας: Θα μοιάζουμε με ουράνιο τόξο!