Με τη Philoxenia, τη Hotelia και μια νέα έκθεση που εντάσσεται στον εκθεσιακό πρόγραμμα, τη Real Estate Expo North, συνεχίζονται οι εκθεσιακές δράσεις για τον Νοέμβριο, ο οποίος όπως αποδεικνύεται πρόκειται για έναν ιδιαίτερα ζωντανό και δραστήριο μήνα για τη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, από τις 18 έως και τις 20 Νοεμβρίου διοργανώνεται η 37η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού, στον απόηχο μιας ιδιαίτερα επιτυχημένης χρονιάς για τον ελληνικό τουρισμό. Με 235 εκθέτες από συνολικά 18 χώρες, με τιμώμενη χώρα την Αρμενία και τιμώμενη περιοχή τον δήμο Ηρακλείου Κρήτης και πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, η Philoxenia φέρνει πιο κοντά δημοφιλείς προορισμούς, τουριστικές επιχειρήσεις, καταλύματα, αεροπορικές και ναυτιλιακές εταιρείες και γενικότερα όλο τον κόσμο του τουριστικού κλάδου.

«Το Ηράκλειο είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση δήμου, πρόκειται για το κέντρο της Κρήτης, μια περιοχή πολύ δύναμη και με πολλή ενέργεια μετά την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Το Ηράκλειο έχει κοσμοπολίτικα χαρακτηριστικά με έντονη παρουσία στον τουρισμό. Έτσι, για ένα τριήμερο η καρδιά του τουρισμού θα χτυπάει στην Ελλάδα» ανέφερε κατά την διάρκεια της σύντομης ομιλίας του στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της ΔΕΘ, Τάσος Τζήκας.

Παράλληλα με τη Philoxenia διοργανώνεται η Διεθνή Έκθεση Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού Hotelia, η οποία συγκέντρωσε φέτος 100 εκθέτες και επικεντρώνεται στο ξενοδοχείο του μέλλοντος, στις βέλτιστες πρακτικές και τα υλικά που σέβονται το περιβάλλον, ενώ θα υποδεχθεί για άλλη μια χρονιά τις γνωστές θεματικές All About Gastronomy και All About Cafe με αιχμή την εστίαση και την τέχνη του καφέ. «Η σύνδεση της τουριστικής εμπειρίας με τη γαστρονομία, καινοτόμα προϊόντα, νέες τάσεις, σύγχρονες εφαρμογές και καλές πρακτικές παραγωγής θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο της πρώτης θεματικής, ενώ στη δεύτερη οι νέες προκλήσεις στον κλάδο του καφέ θα… αναμετρηθούν με τα αρώματα, τις γεύσεις, τις τεχνικές και τη δημιουργικότητα των baristas και των roasters» πρόσθεσε ο κ. Τζήκας.

Οι hosted buyers που θα επισκεφθούν και τις δύο εκθέσεις, ξεπερνούν τους 115 και προέρχονται από 35 χώρες, γεγονός που καταδεικνύει και το αυξημένο διεθνές ενδιαφέρον.

Παράλληλα, στη ΔΕΘ φιλοξενείται για πρώτη φορά η έκθεση Real Estate Expo North, τη βορειοελλαδική εκδοχή της γνωστής διοργάνωσης Real Estate Expo. Έλληνες και ξένοι επενδυτές που αναζητούν ευκαιρίες στη Βόρεια Ελλάδα, επαγγελματίες που ψάχνουν τον ιδανικό χωριό για την επιχείρησή τους, ιδιοκτήτες ακινήτων που επιθυμούν να αξιοποιήσουν την περιουσία τους και επισκέπτες που ενδιαφέρονται να αγοράσουν ή να πουλήσουν ακίνητα θα βρεθούν στην εν λόγω έκθεση.

Από την πλευρά του ο διευθύνων συμωρους της ΔΕΘ, Κυριάκος Ποζρικίδης, ανέφερε πως οι εκθέσεις στέλνουν τα πιο αισιόδοξα μηνύματα για την τουριστική βιομηχανία, σε μια χρονιά με πολύ θετικό πρόσημο για τον ελληνικό τουρισμό. «Η Philoxenia με συνέπεια και συνέχεια αποτελεί ουσιαστικό θεμέλιο για το εγχώριο τουριστικό επιχειρείν, όπως και έναν εκθεσιακό και συνεδριακό κόμβο συνάντησης φορέων και ιδιωτών, στον οποίο συγκεντρώνονται όλα τα καινοτόμα στοιχεία και οι νέες τάσεις της τουριστικής βιομηχανίας. Μαζί με την έκθεση Hotelia, παρουσιάζεται ο ξενοδοχειακού εξοπλισμός, κι ό,τι πιο νέο στους τομείς των ξενοδοχείων, της εστίασης και της καφεστίασης».

Ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, εξέφρασε την χαρά του και τόνισε τους επιτυχημένους μήνες της Θεσσαλονίκης, ξεκινώντας από τον Σεπτέμβριο με την ΔΕΘ, συνεχίζοντας με τον Οκτώβριο με την έκθεση Agrotica, την παρέλαση και τα Δημήτρια και τον Νοέμβριο με όλες τις ενδιαφέρουσες εκθέσεις αλλά και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της πόλης που βρίσκεται σε εξέλιξη. «Μιλάμε για sold out μήνες, κι τώρα περιμένουμε τις μαγεμένες γιορτές των Χριστουγέννων. Κάνουμε μια προσπάθεια κάθε μήνας να είναι έντονος στην πόλη μας. Μετά από τα φυσικά δύο χρόνια της πανδημίας, πλέον στη Θεσσαλονίκη δεν χρειάζεται μέσο μόνο για να βρεις δωμάτιο σε ένα ξενοδοχείο, αλλά και για να βρεις τραπέζι σε ένα εστιατόριο. Αυτός είναι ένας χαρούμενος πονοκέφαλος για τους επιχειρηματίες μας».

Παράλληλα ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε στην διάκριση της Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται στους καλύτερους προορισμούς, επισημαίνοντας τις 60 φετινές κρουαζιέρες, αλλά και τις 78 που θα υπάρχουν το 2023. «Στο κομμάτι της εστίασης δεν μπορώ να μην αναφέρω την Αγορά Μοδιάνο και το Καπάνι που δίνουν μια διαφορετική εικόνα, αλλά και τις 5.000 κλίνες πέντε αστέρων που διαθέτουμε. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια τους ανθρώπους της φιλοξενίας για όλες αυτές τις επιτυχίες».