Μεγαλώνει σταδιακά η ψαλίδα της διαφοράς ανάμεσα στην εκλογική δύναμη του Τζο Μπάιντεν έναντι του πολιτικού του αντιπάλου και νυ Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με τον πρώτο να φαίνεται πως είναι πλέον προ των πυλών του Λευκού Οίκου. Ο Τζο Μπάιντεν βρίσκεται πλέον ένα βήμα πιο κοντά στην εκλογή, καθώς διεύρυνε το προβάδισμα σε Πενσιλβάνια και Νεβάδα στις αμερικανικές εκλογές 2020.

Από το πρωί της Παρασκευής και καθώς οι αμφίρροπες πολιτείες ενσωματώνουν περισσότερα ψηφοδέλτια, ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται όλο και πιο μακριά από την πιθανότητα, έστω και μαθηματικά, να πετύχει την επανεκλογή του στις αμερικανικές εκλογές 2020. Μετά την Τζόρτζια, όπου ο Τζο Μπάιντεν πήρε προβάδισμα, ίδια εικόνα υπάρχει και στην πολιτεία της Πενσιλβάνια.

Ο Τζο Μπάιντεν έχει κερδίσει μέχρι στιγμής 253 εκλέκτορες έναντι 214 του Ντόναλντ Τραμπ. Νικητής θα ανακηρυχθεί όποιος κατορθώσει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 270 εκλέκτορες. Τα αποτελέσματα, τα οποία αναμένονται τις επόμενες ώρες (ή τις επόμενες ημέρες), θα δώσουν τον νικητή.

Βγαίνει μπροστά και στην Πενσιλβάνια ο Τζο Μπάιντεν

Από την ώρα που ο υποψήφιος του Δημοκρατικού κόμματος πέρασε μπροστά στην Πενσιλβάνια, η διαφορά του από τον Ντόναλντ Τραμπ συνεχώς διευρύνεται, με την απόσταση που χωρίζει τους δύο υποψηφίους να υπολογίζεται πλέον σε 12.497 ψηφοδέλτια.
Σύμφωνα με δηλώσεις των εκπροσώπων της πολιτείας, απομένουν περίπου 40.000 ψήφοι στην πόλη της Φιλαδέλφεια, τη μεγαλύτερη πόλη στην πολιτεία της Πενσιλβάνια.
Ωστόσο, φαίνεται πως ίσως χρειαστούν αρκετές ημέρες προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκεί. Τα ψηφοδέλτια που απομένουν ανήκουν σε τρεις κατηγορίες: επιστολικές ψήφοι, ψηφοδέλτια που απαιτούν περαιτέρω εξακρίβωση και ψήφους στρατιωτικών που υπηρετούν εκτός της χώρας.
Παράλληλα, νεότερη ενσωμάτωση στη Νεβάδα, διπλασιάζει το προβάδισμα υπέρ του Τζο Μπάιντεν.
Στο 90% των ενσωματωμένων ψήφων, ο Δημοκρατικός υποψήφιος βρίσκεται πολύ κοντά στη νίκη και την κατάκτηση ακόμη 6 εκλεκτόρων. Αυτοί μπορεί να είναι αρκετοί, εφόσον διατηρήσει το προβάδισμα στην Αριζόνα, προκειμένου να φτάσει στους 270 εκλέκτορες που χρειάζεται για τη νίκη.