Έλαβε τέλος  πριν από λίγο το ετήσιο μνημόσυνο στα Τέμπη, όπου παρευρέθηκαν αρκετοί φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, ώστε να τιμήσουν τους Χαράλαμπο Ζαπουνάκη, Δημήτριο Ανδρεαδάκη, Χριστίνα Τζιόβα, Αναστάσιο Θέμελη, Γεώργιο Γκανάτσιο και τον Κυριάκο Λαζαρίδη, που έφυγαν από τη ζωή , στις 4 Οκτωβρίου του 1999 , στο δρόμο της επιστροφής μετά από έναν αγώνα της αγαπημένης τους ομάδας .

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, αντιπροσωπεία όλων των τμημάτων της ασπρόμαυρης οικογένειας, ο γιος του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και μέλος του Δ.Σ., Γιώργος Σαββίδης, αλλά και πλήθος κόσμου βρίσκεται στο μνημείο των Τεμπών για το ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη των έξι παιδιών.

Στα Τέμπη παρευρέθηκε  και ο πιο ένθερμος οπαδός του Δικεφάλου, ο Γιαννάκης, μαζί με τον πατέρα του, Λουκά.

Ιστορικό τραγωδίας 

 

Δύο χιλιόμετρα μακριά από τα διόδια των Τεμπών, το διώροφο πούλμαν της εταιρείας «Relax Travel» όπου μέσα βρισκόντουσαν 77 οπαδοί του ΠΑΟΚ, συγκρούστηκε με διερχόμενο φορτηγάκι. Ο λόγος της σύγκρουσης ήταν επειδή το πούλμαν προσπάθησε να προσπεράσει προπορευόμενο όχημα, αλλά στην προσπάθεια του αυτή βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με φορτηγό που κατευθυνόταν προς τη Λάρισα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ανατραπεί το λεωφορείο και να πέσει σε ένα χαντάκι (χαράδρα οκτώ μέτρων) με απολογισμό τον θάνατο του οδηγού του φορτηγού και έξι νεαρών παιδιών φιλάθλων του «δικεφάλου».

Μετά την τραγωδία έγινε γνωστό πως πριν γίνει το δυστύχημα, ο οδηγός του πούλμαν είχε αλλάξει καθώς στο Βελεστίνο έγινε στάση και ο οδηγός Κ. Μ., άλλαξε θέση για να το οδηγήσει ο 19χρονος γιος του Γ. Ν. , ο οποίος τότε ήταν φαντάρος.

 

Από τα συντρίμμια ανασύρθηκαν νεκροί οι Χαράλαμπος Ζαπουνίδης (20 ετών), Δημήτριος Ανδρεαδάκης (25 ετών), Χριστίνα Τζιόβα (18 ετών), Αναστάσιος Θέμελης (22 ετών), Γεώργιος Γκανάτσιος (22 ετών), Κυριάκος Λαζαρίδης (17 ετών) και ο οδηγός του φορτηγού Αστέριος Αγκζιώτης (68 ετών). Οι έξι φίλαθλοι ήταν μέλη του Συνδέσμου Φίλων ΠΑΟΚ Κορδελιού. Η ΠΑΕ ανακοίνωσε πως τα έξοδα των κηδειών θα πληρωθούν από την ίδια.

Από την σύγκρουση τραυματίστηκαν και άλλοι 33 φίλαθλοι, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας αλλά δεν είχαν κάτι το σοβαρό και έπειτα από λίγες ώρες και μέρες πήραν εξιτήριο.

Εκεί όπου χάθηκαν οι έξι ζωές των φιλάθλων του ΠΑΟΚ έχει στηθεί ένα μνημείο με τα ονόματα τους και σε ένα άλλο αναγράφεται: «Η αγάπη τους για τον ΠΑΟΚ τους έφερε εδώ, τους άφησε εδώ και συνεχίζει παραπέρα». Ένας τόπος μνήμης που τον οποίο επισκέπτονται κάθε χρόνο και οπαδοί άλλων ελληνικών ομάδων για αποτίσουν φόρο τιμής στους επτά αδικοχαμένους ανθρώπους ενώ φυσικά και οικογένεια του ΠΑΟΚ συνολικά δεν τους ξέχασε ποτέ.