Ρίξε ελάχιστο νερο στο ουίσκι σου

0
92

Μια από τις πιο διαχρονικές διαμάχες ανάμεσα στους φίλους του ουίσκι είναι αν θα πρέπει σε αυτό να προστίθεται νερό ή όχι. Αλλοιώνεται η γεύση και ο χαρακτήρας του ποτού τελικά;

Και όπως θα έπρεπε να συμβαίνει σε κάθε διαμάχη αυτού του διαμετρήματος, η επιστήμη έχει τον τελευταίο λόγο. Και σύμφωνα με αυτή, πρέπει να βάζεις νερό στο ουίσκι σου. Λίγο. Οσο χωράει σε ενα καπάκι εμφιαλωμένου νερού. Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα του Scientific Reports, όταν σε ένα καλό ουίσκι προστίθεται μια μικρή ποσότητα καθαρού νερού (χωρίς χλώριο κλπ), η γεύση του και τα αρώματά του αναδεικνύονται καλύτερα. «Το ουίσκι είναι ένα από τα πιο περίπλοκα προϊόντα όσον αφορά τη χημική του σύνθεση. Οι προτιμήσεις όσον αφορά το ουίσκι είναι καθαρά υποκειμενικές γι’ αυτό και είναι δύσκολο να ορίσουμε την ποσότητα» αναφέρει ο χημικός Bjorn Karlsson από το Linnaeus University, που συμμετείχε στη μελέτη.

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

Παρακαλούμε καταχώρησε
Παρακαλούμε καταχώρησε το όνομα σου