Η Κοπεγχάγη έχει εξελιχθεί πολύ στο χώρο της μόδας τα τελευταία χρόνια και η Δανία προσπαθεί να σταθεί αντάξια στα events των κορυφαίων σχεδιαστών. Στόχος είναι η καθιέρωση των fashion week όπως στο Παρίσι, το Μιλάνο, τη Νέα Υόρκη και άλλες πόλεις.

Οι Σκανδιναβές fashion influencers (Τhora Valdimars, Emili Sindlev, Sophia Roe,Penrille Teisbaek κ ά) έχουν αρχίσει και αυτές να κατακτούν όλο και περισσότερο κοινό στο Instagram. Οι δημοσιεύσεις τους είναι συνεχείς προσπαθώντας έτσι και αυτές να κατακτήσουν μεγάλη μερίδα των social media όπως οι “ανταγωνίστριες” τους από τις καθιερωμένες έως τώρα μητροπόλεις της μόδας.

Η Εβδομάδα Μόδας της Κοπεγχάγης έχει απογειωθεί τα τελευταία χρόνια, αναδεικνύοντας κάθε χρόνο φιλόδοξα brands με μερικά από αυτά να είναι ήδη διάσημα (Ganni, Acne Studios, RotateBirger Christensen, Bymalenebirger Saks Potts κ.ά)

Η διάρκειά της είναι 3 ημέρες. Φέτος έγινε στα τέλη Ιανουαρίου και είδαμε μια σειρά από street style εμφανίσεις που μας γέμισαν έμπνευσηγια τις δικές μας καθημερινές εμφανίσεις.

Στο scandi style  η νοοτροπία είναι χαλαρή και μίνιμαλ με πολλά έντονα χρώματα,καθαρές γραμμές και layering.

Με μια γρήγορη ματιά στα catwalks αλλά και στους δρόμους της Κοπεγχάγης,  ανακαλύπτουμε looks που θα μπορούσαμε να φορέσουμε, άνετα, ζεστά και στιλάτα, ιδανικά για τα κρύα πρωινά και όχι μόνο.