Ο οδηγός δεν είχε ενημερώσει τον ΟΑΣΘ με αποτέλεσμα να έχει καταγραφεί ως αδικαιολογήτως απών, ενώ βρισκόταν στη φυλακή για κατάχρηση ανήλικης – Όταν οι υπεύθυνοι έμαθαν για την καταδίκη του, κίνησαν τις διαδικασίες για να τεθεί σε αργία.
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για τον 53χρονο που καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για κατάχρηση ανηλίκου, επειδή προέβη σε άσεμνες χειρονομίες σε βάρος 13χρονης, η οποία είναι φίλη με την κόρη της συζύγου του.
Ο 53χρονος, που καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών και καλείται να εκτίσει τρεις μήνες τέθηκε σε αργία από τον ΟΑΣΘ, όπου εργαζόταν ως οδηγός.
Ο 53χρονος, παρότι καταδικάστηκε, δεν είχε ενημερώσει τον Οργανισμό. Ενώ βρισκόταν στη φυλακή, στην εργασία φαινόταν ως αδικαιολογήτως απών από τα καθήκοντά του. Όταν οι ιθύνοντες του Οργανισμού έμαθαν ότι καταδικάστηκε για την αποτρόπαια αυτή πράξη, κίνησαν αστραπιαία τις νόμιμες διαδικασίες ώστε να τεθεί σε αργία.
Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Γιώργος Σκόδρας έδωσε άμεσα την εντολή να τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα. Το περιστατικό θεωρήθηκε αδιανόητο και σημειώθηκε ότι στον Οργανισμό δεν μπορούν να εργάζονται άτομα που έχουν καταδικαστεί και μάλιστα για αδικήματα σεξουαλικού περιεχομένου.
Το χρονικό της υπόθεσης
Το συμβάν σημειώθηκε την Κυριακή 3 Ιουλίου, στο σπίτι του 53χρονου, στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Θερμαϊκού, στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, η ανήλικη κόρη του οδηγού του ΟΑΣΘ κάλεσε μια συνομήλική της για να κοιμηθούν μαζί το βράδυ.
Ο 53χρονος προέβη σε άσεμνες χειρονομίες σε βάρος της 13χρονης και της εξιστόρησε σεξουαλικού περιεχομένου γεγονότα, ενώ μεταξύ άλλων έγιναν αναφορές σε πορνογραφικές ταινίες. Η πράξη έγινε στο υπνοδωμάτιο, που εκτός από την 13χρονη βρισκόταν και κοιμοταν και η φίλη της.
Την επόμενη μέρα η ανήλικη αποκάλυψε στην οικογένειά της τα όσα εκτυλίχθηκαν στο σπίτι του 53χρονου και ακολούθησε η καταγγελία – μήνυση του πατέρα της και η αυτόφωρη σύλληψη του κατηγορούμενου.
Η ποινική δίωξη που του ασκήθηκε ήταν σε βαθμό πλημμελήματος και γι’ αυτό ο οδηγός του ΟΑΣΘ δικάστηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.
Σημειώνεται ότι ο ίδιος στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία.