Ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα στη Θεσσαλονίκη η σιωπηρή πορεία στη μνήμη του 19χρονου Αλκη Καμπανού, με αφορμή την σημερινή επέτειο από τον θάνατο του.

Στην πορεία για τον Αλκη Καμπανό συμμετέχουν εκατοντάδες πολίτες της Θεσσαλονίκης οι οποίοι φώναξαν συνθήματα όπως «Άλκη ζεις και δεν θα ξεχαστείς» και «Άλκης Καμπανός για πάντα Αρειανός», ενώ τήρησαν και ενός λεπτού σιγή.

Η πορεία, την οποία διοργανώνει η Δομή “Εις το όνομα του Άλκη”, ξεκίνησε από το Πάρκο Αθλητικής Φιλίας, έναντι του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, όπου έχουν τοποθετηθεί πλάκες με τα ονόματα των Άλκη, Τόσκο και Νάσο, οι οποίοι έχασαν την ζωή τους εξαιτίας της οπαδικής βίας και θα καταλήξει στον Λευκό πύργο.

Παράλληλα, στα χρώματα του κίτρινου, του πορτοκαλί και του σιέλ θα «ντυθούν» οι «ομπρέλες» του Ζογγολόπουλου στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η Δομή 1ης Φεβρουαρίου 2022 – Εις το Όνομα του Άλκη ανακοινώνει, στη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου, την ΠΟΡΕΙΑ για τον ΑΛΚΗ. Μια ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ, ΣΙΩΠΗΡΗ, ΠΟΡΕΙΑ με ΚΕΡΙΑ.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους πολίτες, τους φιλάθλους, τους οπαδούς,τους αθλητές, τα παιδιά των Ακαδημιών να φορέσουν τα χρώματα της ομάδας που αγαπούν, τις φόρμες τους με τα χρώματα των συλλόγων τους και να πορευθούν μαζί μας.

Αλκης Καμπανός σιωπηρή πορεία

Νωρίτερα προηγήθηκε συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας του Αλκη Καμπανού.

Στη συγκέντρωση στην οδό Αλκιβιάδη Καμπανού, παρευρέθηκαν συγκινημένοι πολίτες οι οποίοι άφησαν λουλούδια και κεριά στη μνήμη του αδικοχαμένου 19χρονου.

Το παρόν έδωσαν και ποδοσφαιριστές του Άρη αλλά και αθλητές του μπάσκετ, του βόλεϊ και άλλων τμημάτων του Συλλόγου.

Πηγή φωτογραφίας: Βασίλης Βερβερίδης/MOTIONTEAM