Μεγάλο πρόβλημα έχει προκύψει στον Ηρακλή με το συμβόλαιο του Τζος Χάγκινς. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του «Γηραιού» αγωνίστηκε κόντρα στον Ιωνικό χωρίς το συμβόλαιό του να έχει κατατεθεί στον ΕΣΑΚΕ, άρα χωρίς να έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Αυτό γιατί ο Ηρακλής δεν είχε φορολογική ενημερότητα κι έτσι ήταν αδύνατο να παρουσιάσει επαγγελματικό συμβόλαιο. Η ΕΟΚ από την άλλη θεωρώντας ότι ο παίκτης έχει υπογράψει με την ομάδα και όλα είναι ΟΚ εξέδωσε το δελτίο του.

Ο Ιωνικός που τελικά κέρδισε το ματς, δεν έκανε ένσταση για τη συμμετοχή του Χάγκινς, οι υπόλοιπες ομάδες όμως που μάχονται για την παραμονή στην κατηγορία δεν μπορούσαν να αφήσουν το θέμα έτσι. Το ζήτημα λοιπόν τέθηκε σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ το οποίο παρέπεμψε την υπόθεση στον αθλητικό δικαστή.

Αν λοιπόν ο Ηρακλής κριθεί ένοχος, μπορεί να τιμωρηθεί με μηδενισμό που είναι ενδεχομένως η πιο ήπια ποινή αλλά ακόμη και με αφαίρεση 2 βαθμών κάτι που θα φέρει την ομάδα σε πολύ δύσκολη θέση όσον αφορά την παραμονή της στην Basket League αφού ήδη βρίσκεται μόλις μία νίκη πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Πλέον το… μπαλάκι είναι στον αθλητικό δικαστή και το αν θα κρίνει ότι πρόκειται για ανθρώπινο λάθος ενώ ρόλο στην απόφαση θα παίξει και ο ΕΣΑΚΕ με την έκθεση που θα αποστείλει.