Με πολύ προσεκτικά βήματα επιχειρεί η κυβέρνηση να διαχειριστεί το άνοιγμα της Οικονομίας κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας, ψάχνοντας την χρυσή τομή ανάμεσα στην προστασία της δημόσιας υγείας και στις ανάγκες της αγοράς

Το lockdown πήρε παράταση μέχρι 14 Δεκεμβρίου και όλα δείχνουν πως το «ξεκλείδωμα» της χώρας θα γίνει με αργά βήματα, καθώς η διατήρηση του επιδημιολογικού φορτίου κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και στην Αττική σε υψηλά επίπεδα, προκαλεί έντονο προβληματισμό και ενισχύει τις ανησυχίες ότι η άρση των περιορισμών θα δυσκολέψει την αποσυμπίεση του ΕΣΥ και θα οδηγήσει σε νέα διασπορά του κορονοϊού. Σημειώνεται πως και χθες Πέμπτη (3/12) κατεγράφησαν 100 θάνατοι, ενώ αύξηση παρατηρήθηκε στους διασωληνωμένους, που έφτασαν τους 622.

Όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας, υπάρχει σταθεροποίηση και μείωση κρουσμάτων, ωστόσο γίνεται με πιο αργούς ρυθμούς απ’ όσο αναμενόταν, επομένως «το σταδιακό άνοιγμα απομακρύνεται χρονικά και παρατείνονται τα υφιστάμενα μέτρα μέχρι και τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου».

«Θα παρακολουθήσουμε και αυτή την εβδομάδα, θα ακούσουμε την εισήγηση των λοιμωξιολόγων και ενδεχομένως θα υπάρχουν την επόμενη εβδομάδα ανακοινώσεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό», σημείωσε ο κ. Πέτσας, ενώ ξεκαθάρισε: «Πάμε πολύ προσεκτικά. Θα ανοίξουμε αρχικά μόνο τα εποχικά είδη και θα περιμένουμε να δούμε σαφή σημεία αποκλιμάκωσης κρουσμάτων και πίεσης στο ΕΣΥ, πριν κάνουμε οποιαδήποτε άλλη κίνηση».