Τα γυρίσματα της ταινίας Expendables 4 (Αναλώσιμοι 4) ξεκινούν από σήμερα στη Θεσσαλονικη, η οποία φέρει “άρωμα”… Χόλιγουντ – για μια ακόμη φορά – τις τελευταίες εβδομάδες.

Τα γυρίσματα θα διαρκέσουν περίπου δύο εβδομάδες και για την ολοκλήρωση τους, όπως έγινε και με τα γυρίσματα του Second Unit τις ημέρες που μας πέρασαν, θα χρησιμοποιηθεί ένα τεράστιο πλατό στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης, αλλά και ο βιομηχανικός χώρος που έχει μισθωθεί στα δυτικά.

Ήδη, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο και τις φωτογραφίες του GRTimes.gr, από τον χώρο της Millennium Media στη Θέρμη, όπου πρόκειται να γυριστεί σημαντικό μέρος των σκηνών της νέας παραγωγής του Χόλιγουντ, τα συνεργεία δουλεύουν “πυρετωδώς” προκειμένου να προετοιμάσουν τα σκηνικά και τον χώρο μέχρι να είναι όλα έτοιμα για το “3,2,1 γράφουμε”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο χθες το βράδυ έφτασαν 60 βαριά οχήματα (φορτηγά και νταλίκες) τα οποία μετέφεραν κάμερες, φώτα, σκηνικά και τον αναγκαίο εξοπλισμό που θα χρειαστεί για τα γυρίσματα που θα ξεκινήσουν σε λίγες ώρες ή αργά το βράδυ και στα οποία θα συμμετέχουν ηθοποιοί – κασκαντέρ.

Σημαντικό μέρος των σκηνικών έχει ήδη στηθεί στον εξωτερικό χώρο που βρίσκεται στο πίσω μέρος του οικοπέδου ενώ για τις ανάγκες των γυρισμάτων στήνεται ένα γιγαντιαίο πρόπλασμα πολεμικού πλοίου το οποίο θα φωτίζεται από εντυπωσιακά – και πολλά – φώτα και θα χρησιμοποιηθούν, μεταξύ άλλων, οχήματα που παραπέμπουν σε στρατιωτικά.

Ακόμα, σε κινηματογραφικά στούντιο έχουν μετατραπεί και οι πρώην αποθήκες στις οποίες θα γίνουν επίσης γυρίσματα.

Από σήμερα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο πρωταγωνιστής ηθοποιός δράσης Τζέισον Στέιθαμ, ο ‘Αντι Γκαρσία, η Μέγκαν Φόξ, Κέρτις «50 Cent» Τζάκσον, όπως και ο ενδεχόμενος «αντίπαλος» των «Αναλώσιμων» στην ταινία, ο Ταϊλανδός σταρ του Χόλιγουντ Τόνι Τζα, σπεσιαλίστας στις πολεμικές τέχνες που προστέθηκε στο καστ, θα γυρίζουν σκηνές στη Θεσσαλονίκη. O ίδιος ο δημιουργός της σειράς των συγκεκριμένων ταινιών, Συλβέστερ Σταλόνε, έχει ολοκληρώσει ήδη τα γυρίσματα των σκηνών του στο Λονδίνο και μάλιστα ανακοίνωσε πως μετά τους «The Expendables 4» δεν θα συμμετέχει σε νέες ταινίες του franchise ως Μπάρνει Ρος με τον Τζέισον Στέιθαμ να αναλαμβάνει τον πρώτο ρόλο.

Πηγή: GRTimes.gr