Σήμερα Δευτέρα (15/06) είναι προγραμματισμένη η καταβολή του επιδόματος των 534 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι αυτή, ήταν η δεύτερη αναβολή καθώς αρχικά η καταβολή του επιδόματος είχε προγραμματιστεί για τις 10 Ιουνίου και στη συνέχεια στις 12 του μήνα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γιάννης Βρούτσης, η πληρωμή στις 12 Ιουνίου δεν ήταν εφικτή καθώς έπρεπε να γίνουν διασταυρώσεις στα στοιχεία των δικαιούχων με βάση τις δηλώσεις των εργοδοτών.
Τι ώρα θα μπουν τα χρήματα

Μετά το μεσημέρι της Δευτέρας θα αρχίσουν σταδιακά να εμφανίζονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων εργαζομένων τα ποσά της ειδικής αποζημίωσης για τον Μάιο.

Το ηλεκτρονικό αρχείο των πληρωμών έχει «φύγει» από το υπουργείο Εργασίας και πλέον ακολουθούνται οι πάγιες τεχνικές διαδικασίες μέσω της εταιρείας «Διατραπεζικά Συστήματα ΔΙΑΣ» και των συστημικών τραπεζών για τις πιστώσεις.

Η ανακοίνωσή του υπουργείου Εργασίας αναφέρει:

«Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου καταβάλλεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού σε 526.051 εργαζόμενους-δικαιούχους, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας ήταν σε αναστολή τον Μάιο. Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, η οποία αναρτήθηκε στη ”Διαύγεια”, εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης, ύψους 208.149.798 ευρώ, από τον ΕΦ 1033-501-0000000, ΑΛΕ 2310989899 οικονομικού έτους 2020, προκειμένου να προχωρήσει η πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους δικαιούχους (αναστολές Μαΐου), το σύνολο των οποίων ανέρχεται σε 526.051».

Δικαιούχοι είναι:

Οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που παρέμειναν κλειστές ολόκληρο τον Μάιο με κρατική εντολή.
Οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που επαναλειτούργησαν τον Μάιο, αλλά δηλώθηκαν από τους εργοδότες σε παράταση αναστολής για τον Μάιο.
Οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που ήταν εξαρχής πληττόμενες βάσει ΚΑΔ και δηλώθηκαν από τους εργοδότες σε παράταση αναστολής για τον Μάιο