Η Αρχισμηνίας της Πολεμικής Αεροπορίας, Σοφία Κορμά, θα παρουσιάσει την τηλεοπτική μετάδοση της παρέλασης της 25ης Μαρτίου, μαζί με τον γνωστό παρουσιαστή και δημοσιογράφο, Νίκο Αλιάγα.

Πρόκειται για την παρουσιάστρια της εκπομπής «Με Αρετή και Τόλμη» που προβάλλεται κάθε Κυριακή από τη συχνότητα της ΕΡΤ, ενώ η ίδια να υπηρετεί στη Διεύθυνση Ενημέρωσης του υπουργείου Άμυνας.

Με καταγωγή από την Καλαμάτα και σπουδές στην ΑΣΟΕΕ, η Σοφία Κορμά έχει αποδείξει ότι οι προκλήσεις δεν τη φοβίζουν, με την ίδια να αναλαμβάνει να παρουσιάσει την σπουδαιότερη στρατιωτική παρέλαση στη χώρα μας, για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Αναμφισβήτητα, δεν πρόκειται για κάτι εύκολο, μιας και η παρουσία πολιτών στην παρέλαση έχει απαγορευτεί, λόγω των αυξημένων μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού, με την Σοφία Κορμά και τον Νίκο Αλιάγα να καλούνται να μεταφέρουν σε κάθε σπίτι την εικόνα, τον παλμό και τους συμβολισμούς αυτής της ιερής μέρας για τον Ελληνισμό.

Υπενθυμίζεται πως στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα δώσουν το «παρών» στη χώρα μας ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα και ο Ρώσος πρωθυπουργός, Μιχαήλ Μισούστιν, με τη σύζυγό του, Βλαντλένα. Ο Γάλλος πρόεδρος Εμάνουελ Μακρόν, που είχε δηλώσει πως θα έρθει στην παρέλαση, τελικά ακύρωσε λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού στη Χώρα μας. Ωστόσο, τόσο η Γαλλία, όσο και οι ΗΠΑ θα έχουν εκπροσώπηση στην εξέδρα των επισήμων που θα στηθεί μπροστά από το Κοινοβούλιο, στη λεωφόρο Αμαλίας.