Ο ελληνικός αθλητισμός έχει τρανταχτεί συθέμελα από τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου, για τη σεξουαλική κακοποίηση που δέχθηκε πριν από 22 χρόνια από παράγοντα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Μάλιστα, η χρυσή Ολυμπιονίκης «έδειξε» το πρόσωπο το οποίο καταγγέλλει, με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» να αποκαλύπτει το όνομα του παράγοντα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, πρόκειται για τον Αριστείδη Αδαμόπουλο. Ο εν λόγω είναι αντιπρόεδρος της ΕΙΟ και Υπεύθυνος Γραφείου Αθλητισμού, Έφορος Κεντρικής Ελλάδος – ο οποίος παράλληλα είναι και ο εκπρόσωπος της ιστιοπλοΐας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Ο Αριστείδης Αδαμόπουλος, βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΟ από τη δεκαετία του ‘90, όπως και σχεδόν το σύνολο των διοικούντων της Ομοσπονδίας κι από τον Ιούνιο του 1997 εκτελεί χρέη αντιπροέδρου υπό την προεδρία του Αντώνη Δημητρακόπουλου.

Λίγη ώρα μετά τη γνωστοποίηση του ονόματός του, ως του άνδρα που καταγγέλλει η Σοφία Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση που δέχθηκε, ο ίδιος πήρε θέση με μια λιτή δήλωση στην ιστοσελίδα «sports3.gr». «Ναι, πριν λίγο έμαθα κι εγώ για το δημοσίευμα», ανέφερε και πρόσθεσε πως «Δεν θέλω να πω τίποτα άλλο. Θα μιλήσω πρώτα με τον δικηγόρο μου». Πλέον, αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον οι εξελίξεις στη συγκεκριμένη υπόθεση.