Στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας έπεσαν ακόμη δύο καταζητούμενοι, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν ένα ένταλμα σύλληψης για αποπλάνηση ανηλίκων και μία καταδικαστική απόφαση για μεταφορά παράτυπων μεταναστών αντίστοιχα.
Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εντόπισαν χθες το απόγευμα (01/07) στην περιοχή της Νεάπολης και συνέλαβαν έναν 55χρονο, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κέρκυρας, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 19 ετών και χρηματική ποινή 60.000 ευρώ για παράνομη μεταφορά υπηκόων τρίτης χώρας που δεν είχαν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος με σκοπό να τους προωθήσουν στο έδαφος κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής ένωσης, πράξεις που τελέστηκαν στην Ηγουμενίτσα τον Μάρτιο του 2003.
Επιπλέον, στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργούνται καθημερινά από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, με σκοπό τον εντοπισμό και τη σύλληψη φυγόποινων ατόμων αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της πόλης ακόμη έξι άτομα.
Μεταξύ αυτών ένας 56χρονος, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού-Ευόσμου, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτικού Τμήματος Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης.
Το ένταλμα εκδόθηκε κατόπιν δικογραφίας που σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το οποίο διατάσσεται η σύλληψή του για αποπλάνηση παιδιών ηλικίας κάτω των 12 ετών.
Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο 56χρονος έγιναν σε περιοχή της Σταυρούπολης του δήμου Παύλου Μελά.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.