Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης «έδωσε» το κρουαζιερόπλοιο Viking Sea το πρωί της Τετάρτης (27/4) πραγματοποιώντας παιδικά όνειρα επιβατών, γιορτάζοντας επετείους και δίνοντας τη δυνατότητα στους συνολικά 800 ανθρώπους που μεταφέρει να εξερευνήσουν την πόλη.

Επόμενος σταθμός του Viking Sea θα είναι το Κουσάντασι της Τουρκίας.

Το 90% των επιβατών του Viking Sea, που «έδεσε» λίγο πριν από τις επτά σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και θα αναχωρήσει στις 10 το βράδυ, με επόμενο σταθμό το Κουσάντασι της Τουρκίας,είναι Αμερικανοί. Μαζί τους ταξιδεύουν κάποιοι Αυστραλοί, Καναδοί και Βρετανοί.

Το κρουαζιερόπλοιο, σημαίας Νορβηγίας, ξεκίνησε ανήμερα του Πάσχα, στις 24 Απριλίου, από το λιμάνι του Πειραιά και σταθμοί του είναι ο Βόλος, η Θεσσαλονίκη, το Κουσάντασι, η Ρόδος, το Ηράκλειο, η Σαντορίνη και το Ναύπλιο, ενώ αναμένεται να επιστρέψει στην αφετηρία του στις 4 Μαΐου 2022.

Κατεβαίνοντας από το κρουαζιερόπλοιο με χάρτες της Θεσσαλονίκης ανά χείρας -και όχι μόνο- και σύμμαχο τον καλό καιρό, πολλοί ήταν αυτοί που επέλεξαν να εξερευνήσουν την πόλη. Κάποιοι έβαλαν … πλώρη για τον Λευκό Πύργο, άλλοι προτίμησαν να πιουν καφέ στην πλατεία Αριστοτέλους κι ορισμένοι θέλησαν να κάνουν μια βόλτα στην παραλία. Άλλοι, πάντως, προτίμησαν τη δροσιά και άνεση των τουριστικών λεωφορείων, στα οποία και επιβιβάστηκαν, προκειμένου να κάνουν μια σύντομη περιήγηση στην πόλη ή να επισκεφτούν το αρχαίο Δίον στην Πιερία, τη Βεργίνα στην Ημαθία και τους καταρράκτες στην Έδεσσα.Κατέπλευσε το Viking Sea στο λιμάνι

«Η Θεσσαλονίκη έχει περιληφθεί στα δρομολόγια της εταιρείας Viking από πέρυσι και το Viking Sea έρχεται σχεδόν πλήρες, με 800 επιβάτες και 450 άτομα πλήρωμα», εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο τουριστικός πράκτορας, εκπρόσωπος της εταιρείας Viking στην Ελλάδα Πέτρος Βουλγαρόπουλος, επισημαίνοντας πως «όλοι οι επιβάτες θα βγουν από το καράβι και αφού επιβιβαστούν στα 29 τουριστικά λεωφορεία, θα πάνε στα διάφορα αξιοθέατα της πόλης- και όχι μόνο».

Τη Θεσσαλονίκη θα προσεγγίσουν συνολικά έξι κρουαζιερόπλοια της εταιρείας Viking, σύμφωνα με το στέλεχος του ναυτικού πρακτορείου Davelor Ship Services. Εκτός του «Viking Sea», ένα ακόμη κρουαζιερόπλοιο είχε «δέσει» στο λιμάνι της πόλης τον Φεβρουάριο, ενώ αναμένονται άλλα τέσσερα, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.