Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας theathletic.com, οι σύλλογοι της Premier League είναι αποφασισμένοι να ολοκληρώσουν τη φετινή σεζόν, προκειμένου να μη χάσουν τα 762 εκατομμύρια λίρες – ποσό που αντιστοιχεί στα τηλεοπτικά δικαιώματα!
Ένας σύλλογος, χωρίς να αποκαλύπτεται το όνομά του, έριξε στο τραπέζι την ιδέα οι αγώνες να διεξαχθούν σε άλλη χώρα. Η ιδέα είναι να μελετηθούν οι καμπύλες εξέλιξης της εξάπλωσης του κορονοϊού σε ολόκληρο τον πλανήτη, προκειμένου να εντοπιστούν περιοχές στις οποίες αφενός θα ήταν ασφαλής η υγεία των διαγωνιζομένων, αφετέρου θα είναι άρτιες οι υποδομές. Με τα σημερινά δεδομένα, μία είναι η χώρα που πληρεί τις προϋποθέσεις: η Κίνα!
Επισήμως, η Κίνα βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης. Ήταν η χώρα από την οποία ξεκίνησε η πανδημία του κορονοϊού, ωστόσο τις τελευταίες εβδομάδες έχει υπάρξει μια «επιστροφή στην κανονικότητα». Ωστόσο, πολλοί επιστήμονες αλλά και αξιωματούχοι, αμφιβάλλουν για τον αριθμό των κρουσμάτων και των θυμάτων που έχει δημοσιεύσει η κυβέρνηση της Κίνας.
Η πρόταση της Κίνας, πάντως, συνάντησε και αντιστάσεις. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μεγαλοστέλεχος συλλόγου της Premier League είπε χαρακτηριστικά: «Δεν έχει λογική. Είναι τρελή ιδέα και νομίζω θα απορριφθεί με μεγάλη πλειοψηφία. Αν πάρουμε το πρωτάθλημα για να το μεταφέρουμε σε ένα άλλο μέρος του κόσμου αυτή τη στιγμή, θα μιλάμε για σφαγή…».
Σήμερα, Παρασκευή (3/4), οι σύλλογοι της Premier League θα καθίσουν και πάλι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Προτού φτάσουν σε ακύρωση της σεζόν ή απότομη ολοκλήρωσή της, θα προσπαθήσουν να παίξουν τους εναπομείναντες αγώνες, ακόμη και κεκλεισμένων των θυρών. Ή εκτός Βρετανίας…