Με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται όλοι αγώνες της Super League και της Basket League στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο Γ’ Συναγερμού. Αυτό σημαίνει ότι παιχνίδια ποδοσφαίρου και μπάσκετ δεν θα διεξάγονται στη Θεσσαλονίκη για το διάστημα που η πόλη παραμένει στο «γκρι».

Παρά το γεγονός ότι αρχικά Super League και Basket League είχαν εξαιρεθεί από το καθολικό lockdown, φαίνεται ότι η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού άλλαξε τα δεδομένα, κάτι που αποδεικνύεται κι από τη νεότερη ενημέρωση από το υπ. Πολιτικής Προστασίας για όσα θα ισχύσουν τις επόμενες 14 ημέρες.

Αυτό σημαίνει πως το Άρης-ΑΕΚ για την Super League είναι στον «αέρα» και οδεύει προς αναβολή εάν δεν βρεθεί τρόπος να αλλάξει η έδρα του αγώνα, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα παιχνίδια μπάσκετ του Άρη και του Ηρακλή που θα αναβληθούν.

Σημειώνουμε πως για το ΠΑΟΚ-Αϊντχόφεν η απόφαση αυτή δεν ισχύει.

Η απόφαση της Κυβέρνησης αναφέρει:

«Αναστέλλονται στις αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής οι αγώνες της Α’ Εθνικής ποδοσφαίρου (Super League) και της Α1 Εθνικής κατηγορίας καλαθοσφαίρισης (Basket League), ενώ επιτρέπονται ΜΟΝΟ οι ευρωπαϊκοί αγώνες (Champions League, Europa League, Euroleague, BCL) σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα των UEFA, FIBA, Euroleague».