«Πονάω μέσα μου». Αυτά ήταν τα λόγια του πατέρα Χρήστου, ευρύτερα γνωστού και ως «Παπά-ΠΑΟΚ» για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

«Μιλάμε για ό,τι χειρότερο μπορεί να γίνει σε μια κοινωνία», σημείωσε. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus τόνισε: «Πρέπει να νοιαστούμε, ιδιαίτερα εμείς που έχουμε θεσμικούς ρόλους, για το πώς θα φύγουν από τα μυαλά των ανθρώπων τέτοια βάρβαρα ένστικτα».

«Θέλει φοβερή προσοχή αυτή τη στιγμή. Θέλει οι σύνδεσμοι, οι φίλαθλοι, οι ομάδες, η κοινωνία να ασχοληθεί σε βάθος», σημείωσε ο πατέρας Χρήστος, προσθέτοντας ότι «κανένας δεν νοιάζεται να δώσει πραγματική αγωγή στα παιδιά… όλα κινούνται πολλές φορές στην τύχη τους αλλά η τύχη δεν μας ευνοεί 1.000%, πρέπει να σκύψουμε στα προβλήματα».

Συνεχίζει, όπως δήλωσε, να εξομολογεί φιλάθλους, μεταξύ αυτών και φανατικούς.

«Μου εξομολογήθηκαν παιδιά που συμμετείχαν σε αυτά τα τραγικά σημεία συναντήσεων. Το ξέρει η κοινωνία ότι κάθε τόσο ορίζουν συναντήσεις για να σφαχτούν; (…) Δίνω την ψυχή και την καρδιά μου και πιστεύω ότι σε πολλές περιπτώσεις το πέτυχα, σε άλλες περιπτώσεις με ειρωνεύτηκαν και έφυγαν, δεν πειράζει. Αλλά, όταν το πέτυχα ένιωσα περήφανος που μου είπαν ”πάτερ, δεν θα το ξανακάνω”. Παιδάκι μου του λέω, εκεί απέναντι είναι ο αδελφός σου… ο φίλος σου, το κορίτσι σου… Πώς σφάζεστε;».

«Θα συνεχίσω με μεγαλύτερη δύναμη» ανέφερε.

«Θα μπορούσαν, εξ’ αφορμής τέτοιων καταστάσεων, οι αρχηγοί όλων των ομάδων ποδοσφαίρου, όσοι είναι στην πρώτη κατηγορία, να μαζευτούν και να κάνουν κοινή δήλωση. Να πουν «παιδιά, φτάνει» (…) «Δεν θα σας αφήνουμε να έρχεστε στο γήπεδο αν συνεχιστούν αυτές οι καταστάσεις», σημείωσε.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε πολεμική ιδεολογία την αγάπη μας για το ποδόσφαιρο», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας Χρήστος. «Να μην υπάρξει ούτε σταγόνα άλλου αίματος. Φτάνει