Οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ψευτογιατρού δεσμεύτηκαν μετά τις αποκαλύψεις για τη δράση του και την εξαπάτηση ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Σύμφωνα με το MEGA, στο πλαίσιο της έρευνας η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος προχώρησε στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του ψευτογιατρού και της οικογένειάς του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την ΕΛ.ΑΣ., ο ψευτογιατρός φέρεται να είχε αρπάξει από τους ασθενείς – θύματά του και τις οικογένειές του 1 εκατ. ευρώ αλλά τα χρήματα δεν έχουν εντοπιστεί.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τα χρήματα αυτά επενδύθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν για τα έξοδα του ψευτογιατρού.

Του είχαν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, ο νέος ψευτογιατρός δρούσε πολύ πριν το 2019 που έγινε η καταγγελία, αφού οι απάτες φτάνουν μέχρι το 2002. Για την υπόθεση του 2019, του επιβλήθηκαν περιοριστικά μέτρα, τρεις φορές τον μήνα εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Τέλη του 2019 έκλεισε το ιατρείο του και εκτιμάται ότι συνέχισε την δράση του στο σπίτι του έως τα τέλη του 2022.

Από τις 15 περιπτώσεις που εξετάζουν οι Αρχές, πέντε ασθενείς έχασαν τη ζωή τους, ωστόσο τα θύματα φέρεται να είναι πολύ περισσότερα, καθώς στο σπίτι του 66χρονου έχουν βρεθεί δεκάδες φάκελοι ασθενών.

Στο μεταξύ ο Γερμανός συνεργάτης του ψευτογιατρού δεν συνεργάζεται με τις ελληνικές Αρχές και είναι ζήτημα αν θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Σχετικές ειδήσεις