Καλύτερος ανθρωπος, εραστης, φίλος. Όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμη περικλείονται στο νόημα δύο και μόνο λέξεων «καλύτερος άντρας». Στο πώς δηλαδή θα καταφέρεις να ανέβεις level σαν αρσενικό και να μετράς περισσότερο στην προσωπική και επαγγελματική σου ζωή. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να λάβεις την πολύτιμη γνώση που χρειάζεσαι και η οποία θα σε βοηθήσει να επιτύχεις τον σκοπό σου. Ιδού οι προτροπές που δημοσιευει το askemn.gr 

Να παραδέχεσαι τα λάθη σου

«Να μην φοβάσαι ή να μην ντρέπεσαι να ομολογήσεις ότι είσαι λάθος και να αισθάνεσαι ΟΚ όταν το παραδέχεσαι. Άσε λοιπόν στην άκρη τον εγωισμό σου και συμπεριφέρσου, όπως αρμόζει η ηλικία σου, σαν ενήλικας. Το να μην είσαι συνέχεια σωστός δεν είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί στη ζωή σου»

Να έχεις επίγνωση σε ό,τι κι αν σκέφτεσαι / λες / πράττεις

«Οι σκέψεις γίνονται λέξεις, οι λέξεις πράξεις και οι πράξεις συνήθειες. Και οι κακές συνήθειες δύσκολα κόβονται και δυστυχώς καθορίζουν το ποιος είσαι»

Να διαβάζεις πολύ

«Από φιλοσοφία και ιστορία μέχρι λογοτεχνία. Διαβάζοντας διευρύνω τους ορίζοντές μου, τις γνώσεις μου και τη γενικότερη αντίληψή μου για τον κόσμο»

Να λες «όχι» στους εθισμούς

«Στα ναρκωτικά, στο αλκοόλ, στο φαγητό, στις κακές επιλογές, στη μ@λ@κί@, στην αποδοχή. Ό,τι σε εθίζει, σε κρατά αιχμάλωτο. Σε κρατά στο βυθό και δεν σε αφήνει αναδυθείς στην επιφάνεια. Κάθε άντρας πρέπει να βρει δύναμη και σπάσει τα δεσμά του»

Να αφουγκράζεσαι τις ανάγκες των άλλων

«Άλλοι έχουν μεγαλύτερο και άλλοι μικρότερο βαθμό ενσυναισθησης. Την ικανότητα δηλαδή να μοιράζονται από κοινού και να βιώνουν σε πρώτο πρόσωπο τα συναισθήματα ενός τρίτου προσώπου. Το να μπορεί, λοιπόν, κάποιος ν’ ακούει τον άλλον, να μπαίνει στη θέση του και να τον κατανοεί είναι μεγάλη υπόθεση. Είναι το κλειδί για να βελτιώσει την επικοινωνία και τη συναναστροφή του με τους γύρω του»

Να εξωτερικεύεις τα συναισθήματά σου

«Μην κρατάς μέσα σου τις ανησυχίες, τους φόβους, τα ζητήματα που τυχόν σε απασχολούν, αλλά και τα συναισθήματά σου, όπως την οργή για παράδειγμα ή το άγχος σου. Πρώτον, με τον τρόπο αυτό κάνεις κακό στην ψυχική και σωματική σου υγεία και δεύτερον, δεν εξηγείς στον άλλον ποιο είναι το πρόβλημα, δυσχεραίνοντας την επικοινωνία και τη σχέση σου μαζί του»

 Να είσαι συνεπής

«Γίνε Άγγλος στα ραντεβού σου. Από το πρωτο ραντεβού μαζί της και τα γενέθλια του κολλητού σου, μέχρι την ώρα που πρέπει να είσαι στη δουλειά και το επαγγελματικό meeting που έχει κανονίσει το αφεντικό σου. Να γίνεις ο σωστός άνθρωπος, στη σωστή στιγμή με το σωστό πάντα outfit»

Να σέβεσαι

«Ανέκαθεν πίστευα ότι οι άνθρωποι δείχνουν τον πραγματικό τους εαυτό όταν δεν τους βλέπει κανείς. Έχυσες λοιπόν τον καφέ στο πάτωμα, αλλά δεν σε πήρε κανένας χαμπάρι στο γραφείο; Καθάρισε το χάλι που μόλις προκάλεσες και μη σφυρίζεις αδιάφορα. Αληθινός άντρας είναι αυτός που δείχνει το ποιος είναι μπροστά, αλλά και πίσω από την πλάτη σου»

Να δίνεις το 100% σε ό,τι κι αν κάνεις

«Να την αγαπάς με όλη σου την ψυχή και να της το δείχνεις. Να βγαίνεις για ποτό με τους κολλητούς και να το διασκεδάζεις με την ψυχή σου. Να εργάζεσαι και να είσαι όσο πιο παραγωγικός μπορείς και αντέχεις. Ό,τι λες, να το εννοείς. Ό,τι κάνεις, να βρίσκεις τον τρόπο να το απολαμβάνεις. Εν ολίγοις, η μετριότητα δεν σε εκφράζει και οι ντεμί καταστάσεις δεν σου αρέσουν. Εσύ, ό,τι ζεις, το ζεις στο φουλ στο 100%, ακόμα και όταν το πράγμα στραβώνει»