Μετά από περίπου τέσσερις ώρες και τριάντα λεπτά η συνάντηση για το ελληνικό ποδόσφαιρο ολοκληρώθηκε. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε σε ήρεμο κλίμα και η μεγάλη διάρκεια αιτιολογείται λόγω των μεταφράσεων που γίνονταν στα αγγλικά. Πλέον αναμένουμε τις δηλώσεις για τα όσα ειπώθηκαν. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης αποχώρησε χαμογελαστός ενώ πρώτος είχε αποχωρήσει ο Ευάγγελος Μαρινάκης. Αμφότεροι έφυγαν χωρίς να κάνουν κάποια δήλωση.

Κατά την αποχώρηση του ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης ανέφερε στους δημοσιογράφους που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το ξενοδοχείο οπού γινόταν η συνάντηση: «Είχαμε ένα τετράωρο έντασης, ντέρμπι είχαμε» είπε ο Αυγενάκης μιλώντας στους δημοσιογράφους. Ο κ. Αυγενάκης ανέφερε επίσης πως: «οι Ελληνες θέλουν ένα καλύτερο και πιο ποιοτικό ποδόσφαιρο. Με αυτή την συνάντηση μπήκε μία σειρά. Η δουλειά δεν σταματά. Εγινε μια καλή αρχή και ελπίζω να συνεχιστεί».

Ο Χέρμπερτ Χούμπελ (εντεταλμένος εκπρόσωπος FIFA/UEFA και πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης) κατά την αποχώρηση του από την ανέφερε: Ήταν καλύτερο από ότι περίμενα. Έγινε μια καλή συζήτηση. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν. Δεν θα μείνει η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ για πάντως επιτηρητές εδώ. Η αποχώρηση θα γίνει πριν την έναρξη του επόμενου πρωταθλήματος». Στην συνέχεια των δηλώσεων του ο Χέρμπερτ Χούμπελ ανέφερε ότι «αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθούν περισσότεροι ξένοι διαιτητές στα πλει οφς».

Το παρών έδωσαν τελικά, εκτός από τους ισχυρούς άνδρες ΠΑΟΚ (Ιβάν Σαββίδης), Ολυμπιακού (Βαγγέλης Μαρινάκης), ΑΕΚ (Δημήτρης Μελισσανίδης) και Παναθηναϊκού (Γιάννης Αλαφούζος), και οι Ζόραν Λάκοβιτς (διευθυντής ομοσπονδιών – μελών UEFA), Μάριος Γεωργίου (διεύθυνση ομοσπονδιών – μελών UEFA), Χέρμπερτ Χούμπελ (εντεταλμένος εκπρόσωπος FIFA/UEFA και πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης), Λούκα Νικόλα (Διακυβέρνηση Ομοσπονδιών μελών FIFA), Σέφτον Πέρι (Διευθυντής Κέντρου Ερευνών και Ανάλυσης UEFA), Λευτέρης Αυγενάκης (υφυπουργός αθλητισμού), Βαγγέλης Γραμμένος (πρόεδρος ΕΠΟ) και Μηνάς Λυσάνδρου (πρόεδρος Super League).