Η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου συναντήθηκε σήμερα Τρίτη 6 Απριλίου 2021 με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Κεντρικής Μακεδονίας και Δυτικής Μακεδονίας – Θεσσαλίας- Θράκης Βασίλη Μακρίδη,  τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης Άγγελο Δερετζή, και τους προέδρους των σωματείων «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» και «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» Λάζαρο Παυλίδη, Γιώργο Λαβίδα και Γιώργο Χρυσαφίδη.
Η Συνάντηση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να συζητηθούν οι προτάσεις των Ομοσπονδιών και των σωματείων ενόψει των αυριανών κινητοποιήσεων καθώς και τα σημεία τριβής  που προκύπτουν από το προσχέδιο νόμου που εστάλη σε πωλητές και παραγωγούς λαϊκών αγορών από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και τους βρίσκει αντίθετους.
Η κ. Πατουλίδου τόνισε πως κοινός στόχος όλων των άμεσα ενδιαφερόμενων είναι ο εκσυγχρονισμός των λαϊκών αγορών.   Ο δρόμος για τον εκσυγχρονισμό αυτό  είναι αυτονόητο πως περνάει μέσα από τις ανάγκες των ανθρώπων που είναι ή καρδιά των λαϊκών αγορών. Εργαζόμενοι, πωλητές παραγωγοί και έμποροι.
Ο τελικός και κυριότερος ωφελούμενος είναι ο καταναλωτής. Πρέπει πάση θυσία να γεφυρωθεί το χάσμα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στο υπουργείο και στους ανθρώπους αποτελούν το «μεδούλι» του θεσμού.
Οι πόροι και τα κατάλληλα εργαλεία που απαιτούνται είναι το ζητούμενο που θα οδηγήσει στην εξέλιξη αυτού του ιστορικού θεσμού που είναι τόσο σημαντικός για όλη την κοινωνία.
Πρέπει με κάθε τρόπο να τον προφυλάξουμε με ορθολογισμό και εν συναίσθηση.